Huawei doet goede zaken: 100 miljoen smartphones verkocht

Het gaat goed met Huawei en dit wordt nogmaals bevestigd door het aantal smartphones die het inmiddels verkocht heeft. In de eerste helft van 2018 heeft de fabrikant 100 miljoen smartphones verkocht. Hiermee ligt de fabrikant goed op koers om dit jaar 200 miljoen smartphones te verkopen. Ten opzichte van exact een jaar geleden heeft de fabrikant ruim 47 miljoen meer smartphones verkocht.

Verkopen

De datum 18 juli zal als een mijlpaal in de boeken van Huawei gaan. Op deze datum werd de verkoop van de 100 miljoen smartphones genoteerd. Met de introductie van nog enkele andere modellen blijft Huawei optimistisch om de 200 miljoen smartphones voor dit jaar te gaan behalen. In de afgelopen jaar heeft de fabrikant enkel maar positieve verkoopcijfers genoteerd en blijft de verkoop maar stijgen. In 2015 werd nog net de 100 miljoen aangetikt met nog slechts tien dagen op de kalender als speling. Het geeft maar eens goed aan hoe populair het merk is geworden in de afgelopen jaren.

Een nog indrukwekkender getal is wel de stijging in de verkoop vanaf 2011. In dat jaar bleven de verkopen steken op net geen 2 miljoen exemplaren. Nu wij in 2018 zijn beland zijn de verkopen met 51 vermenigvuldigt. Indrukwekkende cijfers die niet elke fabrikant kan evenaren. Wij moeten overigens ook niet vergeten dat het dochtermerk, Honor, inmiddels ook goede zaken doet. Dit merk heeft de cijfers natuurlijk ook aardig omhoog weten te schroeven.

Populaire modellen

Hoe de verdeling van de verkopen liggen is niet geheel bekend. Toch wist de CEO van het bedrijf te melden dat de P20 en de P20 Pro op dit moment al voor 6 miljoen exemplaren heeft gezorgd in de afgelopen maand. De P20 Lite is ook een erg populair model en is momenteel de zevende best verkochte smartphone wereldwijd in mei. Voor dit jaar heeft het merk Honor ook zijn verkopen zien stijgen met 150%. De Honor 10 is inmiddels al 3 miljoen keer verkocht sinds de lancering in mei. Hiermee is het wel duidelijk dat de duurdere modellen bij Huawei als bij Honor het goed doen op de consumentenmarkt.

Als Huawei de doelstelling weet vast te houden en verder kan groeien zal het wellicht in het eerste kwartaal van 2019 de nummer twee op de lijst van smartphoneverkopen van zijn troon te stoten. Apple voelt dus de hete adem van Huawei in zijn nek en zet dus volledig in op de drie nieuwe iPhone’s die in oktober worden gelanceerd. Huawei is helaas nog wel ver verwijderd voor de nummer 1 plek die Samsung op dit moment nog bezit.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.