HTC Wildfire X onder licentie gelanceerd

Het Chinese bedrijf In One heeft vandaag de Wildfire X gelanceerd. Het bedrijf mag de naam HTC onder licentie gaan gebruiken. Met deze lancering komt er in ieder geval een einde aan geruchten omtrent de lancering van deze modellen. Plotseling is het overigens wel, want de modellen werden op zijn vroegst pas volgende maand verwacht.

Specificaties

De nieuwe Wildfire X gaat onder meer de beschikking krijgen over een MediaTek Helio P22 chipset. De smartphone zal beschikbaar komen in een variant met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag en een model met 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Deze laatste configuratie is opmerkelijk te noemen en het is wel duidelijk wat de fabrikant naar wil sturen als het om de verkopen gaat.

De Wildfire X zal geleverd worden met een 6.22 inch LCD-scherm met een de bovenzijde een waterdruppelige notch. Met een schermresolutie van 1520 x 720 pixels is het een mooi resultaat. Aan de achterzijde zien wij een drietal lenzen terug. De derde lens dient echter puur en alleen als dieptesensor. De hoofdcamera heeft een maximale resolutie van 12 megapixels en een groothoeklens van 8 megapixels.

De nieuwe Wildfire X zal voorlopig enkel in India verkocht gaan worden. Omgerekend zal het goedkoopste model ongeveer € 125,- moeten gaan kosten, terwijl het duurste model € 163,- moet gaan kosten. Of deze smartphone nog de oversteek gaat maken naar West-Europa blijft dan ook de grote vraag.

Licentie

Het is de eerste keer voor HTC dat ze onder licentie een smartphone door een ander bedrijf laten produceren. Voorheen was dit juist andersom en maakte HTC smartphones voor onder andere T-Mobile (MDA Vario) en O2 (XDA). HTC heeft daarnaast geruime tijd samengewerkt met Google voor de ontwikkeling en productie van de Pixel-smartphones.

Dit jaar is het nog erg schaars met productlanceringen. Zo hebben wij kennis mogen maken met de Desire 19, Desire 12 en de U19e. Hun laatste high-end smartphone dateert van eind vorig jaar, de Exodus blockchain smartphone. Alle modellen hebben momenteel niet het resultaat wat HTC had gehoopt bij hun nieuwe smartphones. Met de herboren Wildfires is er wellicht weer kans dat de fabrikant zijn naam op de kaart kan zetten. Destijds waren Wildfire smartphones simpele en betaalbare smartphones.

Of HTC in de toekomst vaker hun naam onder licentie gaan zetten is niet bekend. Mocht dit een succesvol project zijn zal het ongetwijfeld vaker hun naam op producten willen gaan zetten. De toekomst zal het gaan vertellen en wellicht komen alle andere Wildfire smartphones ook wel op licentie van HTC op de markt.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.