HTC Wildfire X mogelijk vijfde model in nieuwe reeks

Geheel onverwacht werd deze ochtend nog een ander model gespot. De Wildfire X is gezien in de Google Play Console. De informatie over de smartphone wordt nog verder aangevuld door een foto van de Wildfire X. Hiermee wordt de Wildfire X de vijfde smartphone in de nieuwe Wildfire-reeks die HTC zal gaan uitbrengen.

Nieuwe reeks

Al eerder lekte er informatie dat HTC voornemens is om de destijds immens populaire Wildfire-reeks een nieuw leven in te blazen. In deze reeks kunnen wij de Wildfire E, Wildfrie E+, Wildfire E1 en de Wildfire gaan verwachten. Voor wat wij nu weten komt er ook nog een vijfde model, namelijk de Wildfire X. Wanneer de nieuwe modellen werkelijk worden gelanceerd is nog onduidelijk. Hier zullen wij helaas nog op moeten wachten totdat HTC met een uitnodiging gaat komen.

Specificaties

Op Google’s Play Console zijn ook enkele specificaties gelekt al blijft het zeer summier. Zo wordt de Wildfire X geleverd met de MediaTek Helio P22 processor en 4 GB werkgeheugen. Daarnaast beschikt de smartphone over een HD+ scherm met een schermratio van 21:9. Zoals je mag verwachten zal ook deze smartphone standaard geleverd worden met Android 9.0.

Naast de specificaties is er ook een kleine afbeelding toegevoegd. Hier is het duidelijk te zien dat de Wildfire X zowel aan de bovenzijde als onderzijde een relatief dikke bezel heeft. Zaken zoals een notch zullen wij niet gaan aantreffen op deze smartphonereeks.

Helaas blijven overige specificaties nog onbekend. Wel is het duidelijk dat de Wildfire X wel de meest krachtige smartphone is van de complete reeks. Gezien het feit dat er inmiddels wel wat informatie wordt gedeeld lijkt de komst niet lang meer op zich te wachten.

Budgetvriendelijk

Het is natuurlijk aan de fabrikant om de prijs te bepalen van de nieuwe reeks Wildfire smartphones. Ze doen er echter, in onze ogen, verstandig aan om de prijs aggresief in te stellen. Enkel op deze manier kunnen ze weer wat marktaandeel terugwinnen en het directe gevecht aan gaan met fabrikanten zoals Motorola en Nokia. Juist deze laatste twee fabrikanten hebben recentelijk zeer betaalbare smartphones op de markt gebracht. De nieuwe Wildfire’s lijken ook op budgetsmartphones.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.