HTC werkt mogelijk aan de Wildfire E

Wie kent de populaire Wildfire S uit 2011 niet? Het was toen nog een smartphone die in de hoogtijdagen van HTC werd gelanceerd. Mogelijk krijgt deze populaire en compacte smartphone alsnog een opvolger. Volgens een Russiche bron heeft HTC momenteel de Wildfire E in ontwikkeling en zal de lancering niet lang meer op zich laten wachten.

Specificaties

De nieuwe Wildfire E moet net als zijn verre voorganger een compacte smartphone gaan worden. Volgens de bron wordt de smartphone dan ook geleverd met een 5.45 inch touchscreen met een HD+-resolutie. Uiteraard is dit laatste al een forse verbetering ten opzichte van het model uit 2011.

Voor de rekenkracht heeft HTC gekozen voor een octacore processor. Aangezien de Wildfire E een budgetvriendelijke smartphone moet gaan worden zal hij ook de beschikking gaan krijgen over slechts 2 GB werkgeheugen. Daarentegen kun je toch nog rekenen op 32 GB opslag en zal hij standaard gaan werken op Android 9.

Camera

Verwacht niet teveel van het camerawerk. Daar is de Wildefire E ook helemaal niet voor gemaakt aldus de bron. Enkel de prijs moet de smartphone onderscheidend gaan maken. Zo wordt de smartphone geleverd met een dualcamera aan de achterzijde. De hoofdcamera heeft een maximale resolutie van 13 megapixels en een tweede sensor van 2 megapixels ondersteunt deze camera. Voor de selfies heeft HTC gekozen voor een 5 megapixels camera.

Prijs en beschikbaarheid

Details over de Wildfire E zijn inmiddels gelekt, maar het is de grote vraag of de smartphone ook werkelijk bestaat of gaat komen. Afbeeldingen van de smartphone ontbreken vooralsnog. Als wij de bron mogen geloven is er momenteel een enkele kleur beschikbaar, namelijk blauw. Andere kleuren zullen mogelijk nog volgen zoals zwart en zilver. Over de prijs kan dan helaas ook nog niet veel gezegd worden en het is al helemaal onduidelijk wanneer de Wildfire E dan ook beschikbaar gaat komen. Laat staan of Nederland wel tot de landen gaat behoren die deze goedkope smartphone mogen verwelkomen. Wij wachten dus verdere berichtgeving nog even af.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.