HTC werkt aan een nieuw vlaggenschip met de Snapdragon 855

Inmiddels is het wel duidelijk dat HTC amper het hoofd boven water kan houden. Het voortijdig terugtrekken van de fabrikant op de smartphonemarkt zit er voorlopig nog niet in. Via een LinkedIn profiel is duidelijk geworden dat HTC voor aankomend jaar wellicht met een nieuwe smartphone op de markt wil komen die onder andere over de nieuwe Snapdragon 855-chipset beschikt.

Snapdragon 855

De informatie over de komst van dit nieuwe vlaggenschip is terug te vinden op het LinkedIn profiel van Kevin Duo. Het is een van de personen die direct betrokken is bij de ontwikkeling van nieuwe smartphones. In zijn recente update van het profiel wordt de nieuwe Qualcomm chipset vermeld. Dit doet ons vermoeden dat HTC momenteel bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe high-end smartphone in combinatie met de nieuwe Snapdragon 855-chipset.

De Snapdragon 855 wordt geproduceerd volgens de nieuwe 7nm procedure. Deze nieuwe manier wordt inmiddels ook toegepast op de A12 processor van Apple en de Kirin 980-chipset van Huawei. Ook voor de nieuwe Snapdragon 855 geldt dat dit voor een verbetering moet zorgen in de prestaties. Daarnaast zal de nieuwe chipset ook een stuk zuiniger gaan werken.

5G ondersteuning

Dat HTC zich waagt aan een nieuw vlaggenschip is op zich niet verwonderlijk. In het high-end segment zijn nog de hoogste marges te behalen en wellicht kan de fabrikant hier dus nog het tij keren. Als onderdeel hiervan wordt de nieuwe smartphone ook standaard geschikt gemaakt voor 5G netwerken. De Snapdragon 855 zal standaard geleverd worden met de Snapdragon X24 modem. Deze laatste modem ondersteunt alle netwerken tot aan de 4G LTE netwerken.

In het LinkedIn profiel van Kevin Duo wordt echter een andere combinatie genoteerd. Hierbij wordt de Snapdragon X50 vermeld. Deze modem ondersteunt inmiddels ook 5G netwerken. Met deze combinatie wordt de nieuwe HTC high-end smartphone mogelijk de eerste smartphone die daadwerkelijk ook alle netwerken gaat ondersteunen, waaronder het nieuwe 5G. Hiermee biedt de nieuwe smartphone van HTC al meer ondersteuning op snellere netwerken in vergelijking met bijvoorbeeld de Galaxy S10.

Verliezen

De afgelopen maand heeft HTC wederom enorme verliezen in de boeken moeten zetten. Ten opzichte van exact een jaar geleden was de omzet met ruim 53% gedaald. Ook de komst van nieuwe smartphones lijken vooralsnog niet het tij te keren. Het is dan ook de vraag hoe lang HTC dit nog kan volhouden en of de nieuwe high-end smartphone nog werkelijk gaat komen. Wij hopen van harte dat HTC nog even de adem goed kan inhouden om dit pareltje op de markt te kunnen zetten. Op papier is deze smartphone in ieder geval alweer iets waar wij graag naar uitkijken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.