HTC sluit plotseling de deuren van Elevate

HTC heeft besloten op de deuren van hun community Elevate per direct te sluiten.

Sinds enkele jaren worstelt HTC enorm met hun financiële positie. Het afgelopen jaar was misschien nog wel het ergste jaar voor de fabrikant. Het is onvermijdelijk dat de fabrikant afscheid zal moeten nemen van enkele zaken binnen het bedrijf. Daarom heeft HTC besloten om per direct Elevate te sluiten. Dit was een gesloten community van echte fans van HTC.

Nostalgie

Ooit was HTC een erg grote speler. Zo was het de eerste fabrikant die een Android smartphone op de markt bracht onder de naam T-Mobile G1. Daarnaast bracht HTC door de jaren heen nog enkele andere nostalgische smartphones op de markt. Zo brachten ze de Nexus One op de markt voor Google. Onder hun eigen naam zagen wij nog de Touch Diamond, de Droid Incredible en de HD2. Allemaal smartphones die in die tijd ver voor hun concurrentie lagen.

In 2014 werd een absolute piek bereikt met de HTC One (M8). Het was de eerste smartphone met een tweetal camera’s op de achterzijde. De camerasoftware was daarnaast behoorlijk uitgebreid. Je kon de camera op veel verschillende manieren instellen om de beste foto te schieten. De smartphone was ver vooruit in zijn tijd en liet veel andere fabrikanten het nakijken. Dit waren echter nog de goede tijden.

Inspiratieloos

Na de lancering van de HTC One (M8) was de inspiratie voor een nieuwe smartphone ver te vinden. Uiteraard brengt HTC tot op de dag van vandaag nog wel nieuwe smartphones op de markt. Ze zijn echter niet datgene wat je heden deze dagen mag verwachten. Je krijgt eigenlijk een midrange smartphone voor de prijs van een high-end smartphone. Voor de prijs- en kwaliteitsverhouding moet je nu niet bij deze fabrikant zijn. Recentelijk werd nog de Desire 19s gepresenteerd. Dit model kreeg wederom de kritiek dat hij te duur is voor wat er geboden wordt.

Omzet daalt dramatisch

De inspiratieloze insteek is direct ook te zien in de rode cijfers die de fabrikant schrijft. Vorig jaar werd er een omzet genoteerd van bijna 333 miljoen dollar. Dit is een daling van bijna 58% ten opzichte van een jaar eerder. Toen werd er nog een omzet genoteerd van 789 miljoen dollar. Wanneer je 2019 vergelijkt met het jaar 2017 is het helemaal schrikken. In 2017 werd er namelijk nog een omzet genoteerd van 2 miljard dollar. Dit betekent dat de omzet in 2019 met bijna 87% is gekelderd. Het absolute dieptepunt lijkt dus nu genaderd te zijn voor HTC.

Ondanks deze dramatische cijfers geeft de CEO van HTC aan dat ze nog positief zijn. Zo zal er dit jaar nog een 5G vlaggenschip uit de handen van HTC komen. Volgens hem betekent dit de ommekeer van de fabrikant. Wij vragen ons echter af of het niet te laat is voor dit keerpunt.

HTC Elevate gesloten

De echte fans van HTC konden die Elevate nog discusseren over hun smartphone. Daarnaast kon de gesloten community gebruikt worden door HTC om productverbeteringen door te voeren. Om van Elevate gebruik te mogen maken moest je uitgenodigd worden. Je kon je dus niet zomaar registreren. Wanneer je actief lid was van HTC Elevate kon je rekenen op enkele freebies en werd je uitgenodigd voor de lancering van een nieuwe smartphone.

HTC was erg strikt als het ging om het gebruik van Elevate. Zo mocht HTC de discussies volgen en de ervaringen gebruiken om hun producten en diensten te verbeteren. Daarnaast eiste de fabrikant dat je minimaal eenmaal per maand op het forum inlogde.

Wie nu echter naar de website van HTC Elevate gaat krijgt een melding te zien dat de community gesloten is. Je kunt deze melding op een tweetal manieren oppakken. Je kunt het zien als een voorbode op wat komen gaat. Dit kan dus mogelijk betekenen dat HTC zich zal terugtrekken als smartphonefabrikant. Dit scenario lijkt ons echter nog wat voorbarig aangezien de CEO eind vorig jaar nog anders deed vermoeden.

De tweede optie is dat de community niet meer leeft. De grote groep fans die HTC ooit had is inmiddels vertrokken naar een ander merk. De feedback die men ooit uit deze community kreeg is inmiddels ver te vinden. Het in leven houden van dit project kost dan eerder geld dan dat het wat oplevert. Het juist dit laatste wat de fabrikant zo hard nodig heeft, dus wij houden het er op dat deze tweede optie de gegronde reden is voor het plotseling sluiten van HTC Elevate.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De Pocophone F2 zal in 2020 zijn intrede maken.

Xiaomi Pocophone F2 lijkt onderweg te zijn

Volgend bericht
De Galaxy S20+ 5G is voor het eerst op beeld uitgelekt.

Hier zijn de eerste beelden van de Galaxy S20+ 5G

Gerelateerde berichten
Total
2
Share