HTC lanceert de U12 Life

HTC heeft vandaag de aftrap gedaan van enkele nieuwe smartphones die wij deze week kunnen verwachten. De nieuwe U12 Life is een prima midrange smartphone. Op verschillende punten is de nieuwe U12 Life wel weer uniek op zijn eigen wijze. Zo komt de smartphone met een two-tone kleurstelling en zijn enkele specificaties weer direct te herleiden aan een high-end smartphone. Op papier is de U12 Life dus een prima smartphone.

HTC heeft vandaag de aftrap gedaan van enkele nieuwe smartphones die wij deze week kunnen verwachten. De nieuwe U12 Life is een prima midrange smartphone. Op verschillende punten is de nieuwe U12 Life wel weer uniek op zijn eigen wijze. Zo komt de smartphone met een two-tone kleurstelling en zijn enkele specificaties weer direct te herleiden aan een high-end smartphone. Op papier is de U12 Life dus een prima smartphone.

Specificaties

Om de prijs te kunnen drukken heeft HTC uiteraard wel enkele zaken moeten opgeven ten opzichte van zijn grote broer. Zo beschikt de U12 Life over een Snapdragon 636-chipset en is het 6 inch touchscreen ‘slechts’ Full HD. Het zijn zaken waar wij prima mee kunnen leven gezien de prijsstelling van de midrange smartphone. De U12 Life wordt standaard geleverd met een 3600 mAh accu. In combinatie met de eerder genoemde chipset en de zuinige Sense-interface van HTC kan de levensduur van de batterij ons ook nog eens goed verrassen.

Aan de achterzijde treffen wij een dualcamera aan waarbij de hoofdcamera een maximale resolutie van 16 megapixels heeft. De sensor die deze camera ondersteunt heeft een maximale resolutie van 5 megapixels. Met deze zelfde camera is het ook mogelijk om video’s in 4K-resolutie op te nemen. Aan de voorzijde treffen wij een 13 megapixels camera aan die ook de gezichtsherkenning voor zijn rekening neemt. 

Ontwerp

De U12 Life heeft een conventioneel ontwerp meegekregen. Waar de meeste fabrikanten nieuwe smartphones uitbrengen met een notch blijft HTC hierin erg traditioneel. Ook de tamelijk brede bezels rondom het scherm getuigen niet echt van een vooruitstrevend ontwerp. Hier ligt dan ook niet de kracht van de U12 Life. Aan de achterzijde heeft de smartphone wel weer een pluspunt. Zo beschikt de U12 Life, net onder de vingerafdrukscanner, over zachte striping die het makkelijk maken om de smartphone in de hand te houden. Dit hebben wij al een tijd niet meer gezien. 

Prijs en beschikbaarheid

Standaard zal de U12 Life geleverd worden met Android 8.1. Een upgrade naar Android 9.0 zal ook in de toekomst nog aangeboden worden. De smartphone komt in een tweetal kleuren beschikbaar, namelijk Moonlight Blue en Twilight Purple. De smartphone zal begin oktober in Nederland beschikbaar komen. Omgerekend bedraagt de adviesprijs ongeveer € 330,- en hiermee is de U12 Life een goede en betaalbare smartphone. Voor het ontwerp hoef je het niet te doen, maar wie de werking erg belangrijk vind kan deze smartphone haast niet ontwijken.

Gek genoeg kan de U12 Life zomaar een mooi verkoopsucces worden voor HTC. Dat heeft de fabrikant wel nodig na enkele moeizame jaren. Het kan natuurlijk ook zomaar te laat zijn, maar dan heeft de fabrikant in ieder geval nog wel een mooi product op de markt weten te zetten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Alles rondom Apple is goud waard. Zo werden de eerste Apple computers al voor hoge bedragen geveild. Recentelijk bood iemand nog een iPhone 3G aan in originele verpakking en met sealing. Ook deze advertentie ging weer voor een enorm bedrag de deur uit. Wil je echt iets unieks in huis hebben van Apple? Dan kun jij nu bieden op een prototype van de eerste iPhone. 

Bemachtig nu een prototype van de eerste Apple iPhone

Volgend bericht
Zojuist heeft Sony de lang verwachte Xperia XZ3 officieel gelanceerd. Onder grote belangstelling heeft de fabrikant alle details over het nieuwe vlaggenschip kenbaar gemaakt. Naar aanloop van deze aankondiging waren al veel details duidelijk geworden, maar over de camera waren er nog de nodige speculaties. Met deze lancering kunnen wij deze geruchten nu eindelijk achter ons laten. 

Sony presenteert de Xperia XZ3

Gerelateerde berichten
Total
1
Share