HTC lanceert de Desire 20 Pro en de U20 5G

De HTC Desire 20 Pro en de U20 5G zijn een feit.

Na maanden van geruchten heeft HTC de Desire 20 Pro gelanceerd. Geheel onverwacht bracht de fabrikant echter ook de U20 5G naar buiten. Dit laatste model was al wel verwacht, maar voor velen was deze pas over enkele maanden verwacht. Beide model zullen eerst in Taiwan beschikbaar komen. Onduidelijk is nog wanneer de smartphones wereldwijd beschikbaar zullen zijn.

Op het eerste oog

Wanneer je naar beide smartphones kijkt zullen ze op het eerste oog geen verschil tonen. Dit is echter enkel op de afbeelding op te merken. Onderling zijn er wel degelijk verschillen op te merken. De Desire 20 Pro en de U20 5G lenen wel globaal hetzelfde ontwerp. Zo is er gekozen voor een gat in het scherm voor de selfiecamera. Rondom het scherm zien wij dezelfde bezel terugkomen en aan de achterzijde dezelfde camerasetup en vingerafdrukscanner. Op het blote oog hebben wij dus te maken met twee dezelfde modellen, maar de werkelijke specificaties vertellen wat anders. Wij zullen er dus even wat dieper in moeten duiken.

Overeenkomsten

Als het gaat om het design hebben wij daarnaast nog enkele andere overeenkomsten. Zo hebben de Desire 20 Pro en de U20 5G beide de beschikking over een 5000 mAh accu. In vergelijking met veel andere merken mag dit gerust een unieke feature genoemd worden. Om de accu te kunnen laden kun je ook nog rekenen op een snellaadfunctie.

Aan de achterzijde heeft men bij HTC besloten om beide smartphones van dezelfde cameramodule te voorzien. Zo zien wij een 48 MP hoofdcamera terug. Deze lens wordt nog eens bijgestaan door een 8 MP ultrabreedhoeklens, een 2 MP macrolens en een 2 MP dieptesensor. Over de prestaties van de camera’s kan momenteel nog niet geoordeeld worden. Gezien de specificaties zullen wij waarschijnlijk niet klagen en is het een prima configuratie.

Verschillen Desire 20 Pro en U20 5G

De U20 5G is het grootste model van het duo. Deze smartphone wordt geleverd met een 6.8 inch touchscreen. De Desire 20 Pro moet op dat vlak wel wat inleveren. Zo wordt dit model geleverd met een 6.5 inch touchscreen. Het is dit laatste model die overigens 5G niet zal ondersteunen, maar wij gokken dat je dit al geraden had. Onderhuids worden de verschillen nog wat duidelijker.

Het is nu een stuk duidelijker dat de Desire 20 Pro feitelijk de kleine en goedkopere variant van de U20 5G is. De namen onderling doen dit echter niet vermoeden.
 

Prijs en beschikbaarheid

Op 18 juni zal de Desire 20 Pro in de verkoop gaan. De verkoop zal voorlopig enkel in Taiwan gestart worden. De prijs van dit model ligt op ongeveer € 300,=. Dit een erg schappelijke prijs als je kijkt wat je er voor krijgt. Er zijn een legio andere smartphones te noemen die duurder zijn en mindere prestaties brengen. Deze prijsstelling maakt wel duidelijk dat HTC geleerd heeft van zijn fouten in het verleden.

Over de U20 5G is nog niets bekend. Het is wel duidelijk dat deze later in de verkoop zal gaan, maar een datum en prijs ontbreken vooralsnog. Het is daarnaast nog helemaal onduidelijk of de fabrikant de smartphones ook buiten Taiwan zal uitbrengen. De kans is echter wel groot dat dit zal gebeuren. Op welke termijn wij dan de Desire 20 Pro en de U20 5G in Nederland mogen verwachten is niet bekend.

1 reactie
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De lancering van de Google Pixel 4a is aanstaande nu hij in verpakking is gespot.

Google Pixel 4a wederom uitgesteld; lancering in oktober

Volgend bericht
De Galaxy Note 20 Ultra wordt in Europa geleverd met de Exynos 992 chipset, in Amerika met de Snapdragon 865+.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra komt met Snapdragon 865+ chipset

Gerelateerde berichten
Total
19
Share