HTC komt nog met vier nieuwe betaalbare smartphones

HTC zal nog enkele nieuwe modellen in de Wildfire-serie uitbrengen.

HTC lijkt terug te zijn van weggeweest, maar schijn bedriegt. De fabrikant heeft de grootste moeite om de smartphones aan de man te brengen. De markt voor betaalbare smartphones lijkt nu de meest logische keuze te zijn. Daarom kunnen wij dit jaar nog een viertal betaalbare smartphones verwachten. De Wildfire E2 is de eerste hiervan. Deze is afgelopen week al gelanceerd.

Geen wereldwijde verkoop

Begin deze week is het duidelijk geworden dat de Desire 20 Pro ook in Nederland beschikbaar zal komen. De adviesprijs bedraagt € 279,-. Voor het eerst heeft HTC dus daadwerkelijk weer een betaalbare smartphone op de Nederlandse markt gezet. Ondanks deze positieve ontwikkeling is het onduidelijk of de andere aankomende smartphones ook in Nederland beschikbaar komen. Zo werd de Wildfire E1 afgelopen jaar in slechts enkele markten gelanceerd. Europa werd hierbij overgeslagen. De kans dat de betaalbare modellen in Europa beschikbaar komen is dus klein te noemen. Dit geldt dus ook voor de recent gelanceerde Wildfire E2.

Nieuwe modelnamen HTC

Recentelijk heeft HTC nog eens een drietal modelnamen geregistreerd. Het gaat hierbij om de Wildfire E Lite, Wildfire E Ultra, en de Wildfire E Star. Zoals de naam het al zegt komen de modellen uit in de betaalbare Wildfire-serie. Informatie over de smartphone’s zelf ontbreekt vooralsnog. Doorgaans weet HTC hun smartphone’s goed onder de radar te houden of lekt er wat informatie naar buiten, daags voor de lancering. Wij gaan er echter niet van uit dat dit high-end smartphones zullen zijn. De huidige Wildfire’s zijn immers betaalbare modellen. De Wildfire E Lite wordt vermoedelijk helemaal een goedkoop model waarbij bereikbaarheid het voornaamste doel zal zijn.

Rode cijfers

Ondanks dat HTC uit een dal lijkt de te kruipen heeft de fabrikant in het afgelopen kwartaal weer diepe rode cijfers genoteerd. Nog nooit werden er zo weinig smartphone’s verscheept. De lancering van de Desire 20 Pro heeft dus nog niet veel zoden aan de dijk gezet. HTC staat wel aan de vooravond van hun eerste 5G-smartphone. Hier heeft de fabrikant dan ook zijn pijlen op gericht, want juist dit model moet weer voor een mooie verkoopimpuls zorgen. Het is echter de vraag of deze redding op tijd komt. De merknaam heeft toch een flinke reputatieschade opgelopen en in Nederland is het zelfs vrijwel compleet van de radar verdwenen. HTC doet er in onze ogen goed aan om de beslissing te maken om met een ruim aanbod weer in Europa toe te treden. En dat betekent dus ook dat de goedkopere Wildfire modellen van harte welkom zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De eerste foto's van de Motorola RAZR 2 5G zijn online verschenen.

Lancering Motorola RAZR 2 5G op 9 september

Volgend bericht
De 3.5mm jackplug komt mogelijk terug op de Samsung Galaxy S21.

Samsung Galaxy S21 (S30) laat features vallen en terugkomen

Gerelateerde berichten
Total
1
Share