HTC komt mogelijk met een klassieker op de markt

Op Twitter wordt de suggestie gewekt dat HTC met een klassieker terug wil komen.

HTC heeft mogelijk inspiratie opgedaan door de recente lancering van de Motorola RAZR. Het heeft HTC in ieder geval aan het denken gezet of de fabrikant niet iets soortgelijks kan doen. Tenminste, ze wekken via Twitter wel de suggestie. Uiteraard is hier gretig op gereageerd door de grote groep HTC fans.

Twitter

Via Twitter vraagt het hoofd van HTC Creative Labs zich af welke klassieke smartphone van de fabrikant weer opnieuw op de markt moet komen.

Which classic HTC phone would you like to see us bring back with today’s technology?

Uiteraard wil het plaatsen van een dergelijke tweet nog niet veel zeggen. Het kan immers zomaar een vraag zijn die verder nergens op gebaseerd is. Opmerkelijk is het wel te noemen dat juist het hoofd van de designafdeling van HTC deze tweet plaatst. En het is juist ook deze fabrikant die recentelijk wat oude klassiekers uit het stof heeft gehaald onder de naam Wildfire.

HTC One (M8)

HTC kent inmiddels een rijke historie aan goed verkochte smartphones. De HTC One (M8) uit 2014 is zonder twijfel wel de meest populaire smartphone geweest. Deze smartphone was opgetrokken uit een aluminium behuizing en een dual-camera setup aan de achterzijde. De tweede camera aan de achterzijde was destijds een dieptesensor. Hierdoor konden er extra effecten in foto’s gemaakt worden. Destijds was dergelijke techniek baanbrekend en de HTC One (M8) was dus zijn tijd ver voor. Voor lange tijd hadden andere fabrikanten geen direct antwoord op deze lancering waardoor de One de absolute topper was. Inmiddels weten wij dat de fabrikant ruimschoots is ingehaald door menig andere fabrikant. Toch zien wij dit als de smartphone die voor ons mag terugkeren op de markt.

Windows

Zoals bekend was HTC ook een enorm fan van Windows. Meermaals heeft de fabrikant enkele smartphones op de markt gebracht met dit besturingssysteem. Denk hierbij aan de HD2, Touch Pro en de Touch Diamond. Deze drie smartphones hebben het zeker niet onverdienstelijk gedaan en bij het zien van deze smartphones worden oude herinneringen plotseling weer vers. Op dat gebied was HTC echt een pionier en bracht verschillende smartphones op de markt welke in basis op Windows werkte. De teruggang was Windows was echter al ingezet en HTC zag zich genoodzaakt om verder te gaan met Android. Zo was de T-Mobile G1 de eerste Android smartphone in Amerika.

Worstelen

Na de HTC One (M8) ging het echter heel snel bergafwaarts met HTC. De fabrikant zag de snelle opkomst van andere fabrikanten. Het moest flink gaan investeren in marketing. De opvolgende smartphones waren echter niet ‘spannend’ genoeg ten opzichte van smartphones van Samsung of Apple. Zo was de accucapaciteit dramatisch, weinig features en zelfs te duur. De marketingmachine was aangezet en hier werd onder andere Robert Downey Jr. ingezet als boegbeeld voor HTC.

Het worstelen van HTC was voor iedereen zichtbaar. In juni 2015 teasde de CEO van HTC nog met een nieuwe ‘Hero’ smartphone. Dit model gaf iedereen weer moed, maar de smartphone zou er nooit komen. Uiteindelijk kocht Google in 2017 ruim de helft van het ontwerpteam van HTC en iedereen die heeft meegeholpen aan de ontwikkeling van Google’s eigen Pixel-smartphone. Met deze aankoop kwam Google ook in het bezit van enkele exclusieve patenten van HTC. Het was voor HTC echter een prima oplossing voor de jarenlange verliezen die werden geleden.

Reacties

De reacties op Twitter zijn afwisselend. In de meeste reacties zien wij wel voornamelijk de HTC One (M7) of de One (M8) voorbij komen. Als wij dan onze voorkeur mogen uitspreken gaan wij voor de One (M8). Deze is in de ideale wereld dan uitgevoerd met een hoger resolutie scherm, een grotere accu, quad-camera setup en uiteraard standaard Android 10. Deze stap is mogelijk nog de enige redding voor HTC om het enorme geldverlies te stoppen. Het ontwerp ligt immers in de archieven, echter moet het model weer uitgevoerd worden met nieuwe hardware. Wij worden haast enthousiast, maar de fabrikant heeft in het verleden bewezen dat ze zich niet houden aan eerdere uitspraken. Wij kunnen dus nu enkel een mooi advies geven aan HTC; gebruik de One (M8) en moderniseer deze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De vernieuwde RAZR is vandaag officieel gelanceerd door Motorola.

Eindelijk! De Motorola RAZR 2019 is officieel gelanceerd

Volgend bericht
Een verticaal opvouwbare smartphone vanuit Huawei nu mogelijk op komst.

Verticaal opvouwbare smartphone van Huawei op komst

Gerelateerde berichten
Total
36
Share