HTC komt met vier Wildfire smartphones

Na enkele jaren flink in de terugval werkt HTC weer volop aan smartphones. Inmiddels is het duidelijk geworden dat er een viertal betaalbare Wildfire smartphones zullen gaan komen. Al eerder hadden wij bericht over deze mogelijke komst, maar nu wordt de berichtgeving ook ondersteunt met enkele afbeeldingen.

HTC Wildfire E

Van de vier modellen die op de markt gaan komen wordt de Wildfire E het goedkoopste model. Zoals je dan ook kunt verwachten zal deze smartphone voorzien zijn van de meest basis elementen die je kan en mag verwachten op een smartphone. Zoals al eerder duidelijk was gemaakt wordt de Wildfire E geleverd met een 5.45 inch touchscreen met een maximale resolutie van 1440 x 720 pixels. Aan de achterzijde zien wij de dualcamera terug, de vingerafdrukscanner en is ook het logo van HTC goed te zien op de achterzijde. De camera aan de achterzijde heeft een maximale resolutie van 13 megapixels en deze wordt nog eens ondersteunt door een 2 megapixels dieptesensor. Aan de voorzijde heeft de fabrikant de Wildfire E voorzien van een 5 megapixels selfiecamera.

Wanneer je goed kijkt lijkt de Wildfire E wel het absolute goedkopere broertje van de recent gelanceerde Desire 12+. Enkel de hardware is gewijzigd. Zo wordt dit model geleverd met de Snapdragon 450-chipset in combinatie met 2 GB werkgeheugen. Voor de opslag is er gekozen voor een respectabele 32 GB. Standaard zal de smartphone geleverd worden met Android 9 en wordt de Wildfire E voorzien van een 3000 mAh accu.

HTC Wildfire E+

Het tweede model is de Wildfire E+. Zoals de naam al doet vermoeden is dit de grotere versie van het eerder genoemde model. Bij deze smartphone is dan ook gekozen voor een 6 inch touchscreen. De maximale resolutie van het scherm is wel gelijk gebleven. Ook heeft de fabrikant gekozen om de processor te wijzigen naar de MediaTek Helio A22. Deze processor is weer net iets sneller en dit komt dus zeker ten goede aan de prestaties van deze nieuwe Wildfire E+.

HTC Wildfire E1

Een serieuze stap in de goede richting is deze Wildfire E1. Het model is niet te vergelijken met welke andere smartphone van deze fabrikant tot nu toe. Het model beschikt ook over een 6 inch touchscreen, echter is de beeldverhouding wel geoptimaliseerd. Hierdoor is ook de resolutie van het scherm verbeterd naar 1560 x 720 pixels. Op de foto’s is ook duidelijk te zien dat de Wildfire E1 nog een relatief dikke bezel aan de onderzijde heeft, maar een smalle notch aan de bovenzijde.

Net als de Wildfire E+ wordt ook deze Wildfire E1 uitgerust met de MediaTek Helio A22. Daarentegen wordt deze smartphone wel voorzien van 3 GB werkgeheugen. Op het gebied van de camera’s is er ook wat te melden. De smartphone wordt namelijk uitgerust met een 8 megapixels selfiecamera en de hoofdcamera aan de achterzijde is nu een 16 megapixels camera geworden. Vooralsnog lijken alle andere zaken hetzelfde te blijven waaronder de accu. Gezien de specificaties lijkt dit wat aan de lage kant, dus hier kan wellicht nog verandering in komen.

HTC Wildfire

Zonder een toevoeging aan de naam is de Wildfire het absolute topmodel. Over deze naamgeving is echter nog wat speculatie. Er zijn namelijk ook bronnen die melden dat dit gewoon de Wildfire E2 wordt. Wij laten dit voorlopig nog even in het midden, want dit vierde en laatste model in het rijtje moet uiteraard ook benoemd worden.

De Wildfire is goed te vergelijken met de Wildfire E1. De notch is echter gewijzigd van een waterdruppel naar een V-vorm. Ook het scherm is gegroeid naar 6.2 inch. Voor de rekenkracht kan dit model rekenen op de MediaTek Helio P23 met 3 GB werkgeheugen. Op dit model is het wel duidelijk dat HTC een grotere accu inplant, namelijk 3500 mAh. Met betrekking tot de camera’s is er ook goed nieuws te melden. De Wildfire wordt voorzien van een 16 megapixels selfiecamera. Aan de achterzijde zien wij ook weer de eerder genoemde 16 megapixels camera terug te samen met een andere 5 megapixels camera. Welke functie deze tweede camera heeft is nog onduidelijk, maar ook hier gaat het vermoedelijk om de dieptesensor.

Beschikbaarheid

Het is nog compleet onduidelijk wanneer deze modellen door HTC gelanceerd zullen worden. Wij verwachten zelf dat dit pas op zijn vroegst in oktober zal zijn. De modellen kunnen dan potentieel in november of december in de Nederlandse winkels liggen. De tijd zal ons leren welke wilde plannen HTC heeft met deze nieuwe Wildfire-reeks.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.