HTC komt binnenkort mogelijk met de Desire 20 Pro

Binnenkort komt HTC met een nieuwe mid-ranger; de Desire 20 Pro.

Het merk HTC is in Nederland geen grote speler meer. Zo her en der wordt het nog wel aangeboden al is het op kleine schaal. Wereldwijd heeft HTC het ook erg moeilijk. Het behoud de fabrikant er niet van om op korte termijn met een nieuwe mid-range smartphone te komen. Volgens bronnen werkt het bedrijf nu aan de Desire 20 Pro. Het model kan nog eens veelbelovend worden.

Desire 20 Pro kan wat worden

De naam Desire doet ons direct denken aan de desastreuze Desire 19s en de Desire 19+. Beide modellen konden het tij bij de fabrikant niet meer keren. Ze waren te hoog geprijsd en de specificaties waren niet om over naar huis te schrijven. Sommige beweren zelfs dat deze twee modellen de financiële positie van HTC de das om hebben gedaan. De naam is echter wel iets wat je direct associeert met de fabrikant. Het is dan niet vreemd te noemen dat betrouwbare bronnen melden dat de Desire 20 Pro zijn opwachting binnenkort zal maken.

Volgens insiders is de nieuwe Desire 20 Pro een mix van verschillende werelden. De smartphone kan het beste vergeleken worden met de OnePlus 8 aan de voorzijde en de Xiaomi Mi 10 aan de achterzijde. Deze combinatie klinkt zeker niet slechts. Je moet immers niet vergeten dat de OnePlus 8 met een indrukwekkend scherm wordt geleverd met onder andere een gat in het scherm voor de selfiecamera. Rondom zien wij voor de rest ultradunne bezels terug.

Wanneer je naar de achterzijde kijkt moeten wij blijkbaar de vergelijking maken met de Xiaomi Mi 10. In dat geval mogen wij dus een viertal cameras verwachten. De specificaties van deze verschillende camera’s zullen ongetwijfeld afwijken. In alle opzichten belooft de Desire 20 Pro dus wel eens een veelbelovende smartphone te worden.

Onderhuids

Enkele maanden geleden bracht HTC het nieuws naar buiten dat ze zich meer gingen inzetten op smartphones met 5G ondersteuning. Deze Desire 20 Pro is in ieder geval nog niet de smartphone met 5G. Op deze modellen zullen wij dus nog even moeten wachten. Het is wel duidelijk dat de smartphone geleverd zal worden met de Snapdragon 660 chipset in combinatie met 6 GB werkgeheugen. Android 10 zal standaard vanuit de fabriek geïnstalleerd worden op het model.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog onduidelijk wanneer de Desire 20 Pro werkelijk gelanceerd zal worden. De grote vraag is en blijft echter wat de prijs zal worden. In het verleden heeft HTC bewezen dat hun smartphones ver boven het gemiddelde niveau zaten. Wij hopen van harte dat de fabrikant hier inmiddels van geleerd heeft en deze fout niet nogmaals zal maken. Gek genoeg verheugen wij ons wel op de komst van dit model, maar wij houden ons hart wel een beetje vast. Het zou zomaar weer eens op een deceptie kunnen uitdraaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
OnePlus

OnePlus ontslaat groot deel Europees personeel wegens tegenvallende cijfers

Volgend bericht
Vodafone 5G

Vodafone start uitrol 5G

Gerelateerde berichten
Total
1
Share