HTC Excodus blockchainsmartphone komt op 22 oktober

De nieuwe HTC Exodus wordt de eerste grote commerciële smartphone die volledig via het blockchainnetwerk zijn werk zal gaan doen. Vandaag is er een teaser online verschenen, geplaatst door HTC zelf, waarin deze datum kenbaar wordt gemaakt.

Exodus

De Exodus is een project wat al enkele jaren in ontwikkeling is bij HTC. Met de Exodus wil de fabrikant een markt aanbreken die nog geen enkele andere fabrikant heeft aangesproken. De komst kan dus wellicht het tij keren bij de fabrikant die al enkele jaren alleen maar rode cijfers in de boeken wegschrijft. Wat er werkelijk zo speciaal is aan de Exodus is nog onduidelijk. De fabrikant heeft de Exodus tot vandaag nog goed onder de radar weten te houden. Specificaties rondom de smartphone ontbreken vooralsnog.

Wat wij in ieder geval wel weten over de Exodus is dat het de veiligste manier moet worden om cryptovaluta, zoals Bitcoin en Ethereum, op te slaan. Ook de handel in deze cryptovaluta moet via de Exodus gefaciliteerd kunnen worden. Hoe dit uiteindelijk in de praktijk zal werken zal op 22 oktober kenbaar gemaakt worden.

22 oktober

In een teaser, geplaatst door de fabrikant zelf op Instagram, wordt de datum van 22 oktober vermeld. Deze datum moeten wij dus even in de agenda noteren. Mogelijk wordt op deze datum de Exodus dus voor het eerst aan het publiek getoond of komt er wellicht meer informatie vrij over de smartphone.

Niet goedkoop

Voor wat wij nu weten is dat de Exodus zeker geen betaalbare smartphone zal worden. In eerdere statements wordt een adviesprijs verwacht van $ 1000,-. Vooral op het gebied van veiligheid zal HTC hoog inzetten met de Exodus en op 22 oktober zal de fabrikant deze veiligheid verder gaan uitleggen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.