De eerste details over de HTC Desire 20 Pro zijn vroegtijdig gelekt.

HTC Desire 20 Pro: de eerste details gelekt

Zo nu en dan hoor je weer eens iets vanuit HTC of over een model van de fabrikant. Ditmaal is het de beurt aan de Desire 20 Pro. Volgens bronnen wil de fabrikant op korte termijn weer een betaalbare Android smartphone op de markt brengen. De eerste specificaties en beelden zijn nu al gelekt over deze mogelijke nieuwkomer.

Eerste details Desire 20 Pro

De eerste details over de Desire 20 Pro zijn ontdekt door MySmartPrice. Deze partij ontdekte de vermelding van de smartphone in de Google Play Console. Al eerder zijn hier smartphones ontdekt waar tot op heden dan nog niets over bekend was. In dat opzicht lijkt dit een nieuwe bron te zijn voor het laatste nieuws over aankomende smartphones.

De nieuwe Desire 20 Pro zal de beschikking krijgen over de Snapdragon 665 chipset in combinatie met 6 GB werkgeheugen. Deze chipset zien wij bijvoorbeeld ook terug in de Nokia 5.3 of de Motorola G8 Power. Over de schermgrootte lijkt nog wat twijfel te zijn. Zo is de verwachting dat de smartphone wordt geleverd met een 6,4 of 6,5 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2340 x 1080 pixels. Voor de selfiecamera is er in de linker bovenhoek een gat gemaakt in het scherm.

Ouderwets

Geheel vernieuwend werkt HTC zeker nog niet. Zo wordt de Desire 20 Pro nog steeds met een vingerafdrukscanner op de achterzijde van de smartphone geleverd. Deze plaats zien wij vooral terug bij budgetvriendelijke smartphones. Het is wel de moeite waard om te vermelden dat juist dit model de eerste smartphone van HTC wordt die standaard met Android 10 geleverd zal worden. Het is wellicht wat mosterd na de maaltijd, aangezien Android 11 inmiddels in aantocht is. Dit mag echter de pret vooralsnog niet drukken.

HTC brengt nog weinig software-updates uit voor zijn toestellen. De HTC U11 en U12 Plus, twee high-end telefoons van een tijdje terug, kregen vorig jaar bijvoorbeeld erg laat een update naar Android 9.0 (Pie). Android 10-updates heeft HTC bijna niet uitgebracht: alleen de U11 Life, een Android One-telefoon uit 2017, draait op de meest recente software. Wanneer de Desire 20 Pro gelanceerd wordt is het nog maar de vraag wanneer het model mogelijk een update naar Android 11 kan verwachten.

Stilte voor de storm?

De Desire 20 Pro is sinds lange tijd de eerste echte HTC-smartphone. Dat betekent dus ook echt uit eigen handen. Eerder dit jaar werd onder de naam HTC de Wildfire-reeks een nieuw leven in geblazen. De smartphones worden echter ontworpen en gefabriceerd door InOne Smart Technology. Voor het gebruik van de merknaam werden licentierechten gekocht. Het eerste echte model van HTC kan wellicht de stilte voor de storm zijn. Al eerder kondigde de fabrikant aan dat men het portfolio flink zou uitbreiden. Hierbij werd de focus voornamelijk op 5G gelegd. De Desire 20 Pro lijkt vooralsnog deze nieuwe netwerksnelheid te ondersteunen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.