Honor werkt weer aan smartphones met Google-diensten

Huawei en Honor kunnen sinds medio 2019 geen nieuwe smartphones met Google-services maken. Maar Honor is sindsdien een onafhankelijk merk geworden en zou binnenkort de relatie met Google kunnen doen herleven. Volgens bronnen laat de fabrikant hier geen gras over groeien. Zo zou Honor nu al werken aan enkele smartphones met Google-diensten.

Eerste modellen aanstaande

De Russische krant Kommersant beweert dat Honor werkt aan een nieuwe lijn smartphones waarop standaard Google-services worden geleverd. Het doel is om ze in het voorjaar te lanceren. Het doel is natuurlijk om de wereldwijde verkoop weer een enorme stimulans te geven.

Bestaande Honor-smartphones zullen toegang blijven bieden tot het HMS-ecosysteem en App Gallery, op basis van twee bronnen die bekend zijn met de situatie. Toekomstige Honor-apparaten zullen permanent teruggaan naar het platform van Google.

Honor neemt afscheid van HMS

Honor gaat de beschikbaarheid van het alternatieve app-ecosysteem van Huawei verder beperken. Immers, Huawei zelf ziet daling in populariteit buiten China en geen andere ontwikkelaars hebben interesse in de ondersteuning van HMS uitgedrukt. 

De wijziging naar Google-diensten zal naar verwachting van kracht worden voor de lancering van de Honor V40 en Honor X11 / X20. Of er plannen zijn om ondersteuning voor Google toe te voegen aan bestaande Honor smartphones die het ecosysteem niet ondersteunen is onduidelijk. Een dergelijke stap zou hun aantrekkingskracht op westerse markten zeker vergroten en hier kunnen wij dus wel serieus rekening mee houden.

Honor en Google hebben geen commentaar gegeven op de mogelijke samenwerking, maar het nieuws komt minder dan zes weken nadat Honor in gesprek was met Qualcomm over een mogelijke deal voor het leveren van chips. Het gerucht komt dus zeker niet spontaan uit de lucht vallen en het was dan ook in zekere zin verwacht.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.