Honor View 30 komt eind dit jaar met 5G

Honor View 30 zal 5G gaan ondersteunen

Zojuist heeft Honor bevestigd dat hun nieuwe aankomende vlaggenschip, de View 30, 5G zal gaan ondersteunen. In eerste instantie zal de smartphone in China verkocht gaan worden onder de naam V30. Spoedig zal echter ook Europa gaan volgen waar de naam gewijzigd wordt in de View 30. Toch moeten wij wel enigszins voorzichtig zijn met de komst van 5G in de nieuwe View 30.

Wijzigingen in model

De Chinese Honor V30 gaat in ieder geval de beschikking krijgen over 5G. Dit is ook bevestigd door de CEO Zhao Ming. Dat dit specifieke model ook naar Europa komt is in 95% wel correct. Het is echter wel zo dat Honor dit model vaak aanpast aan de specifieke wensen en eisen voor deze regio. Dit betekent dat bepaalde features op het Chinese model komen te vervallen op het Europese model. Het is dus ook nog goed mogelijk dat de fabrikant beslist om de View 30 zonder 5G in Nederland uit te gaan brengen. Dit weten wij pas echt zeker als de View 30 werkelijk gelanceerd zal gaan worden.

Wat weten wij over de Honor View 30

Op dit moment is er nog weinig bekend over het nieuwe vlaggenschip van Honor. Wellicht gaat hij 5G ondersteunen in Nederland. Dit moeten wij dus nog even in het midden laten. Wel staat vast dat de smartphone de beschikking gaat krijgen over de nieuwe Kirin 990-chipset. Deze gaat dan samenwerken met de Balong 5000-modem. Zijn voorganger werd vorig jaar gelanceerd met een adviesprijs van ongeveer € 400,-. De verwachting is echter dat de View 30 een hogere adviesprijs mee zal krijgen mede dankzij de ondersteuning van 5G. Dan moet deze laatste functie uiteraard wel ingebouwd zijn, want anders kunt de kaarten opnieuw geschud gaan worden.

Lancering

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de View 30 werkelijk wordt gelanceerd. Vorig jaar werd de View 20 op 26 december gelanceerd. Het is goed mogelijk dat zijn opvolger ook rond deze zelfde periode wordt gelanceerd. Wij gaan er dus stiekem van uit dat de smartphone eind dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar gepresenteerd zal gaan worden. Helaas is het dus niet mogelijk om hem nog onder de kerstboom te leggen. Hiervoor komt het vlaggenschip te laat op de markt.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.