Handelsmerken wijzen ons op het feit dat de Honor V30 en V30 Pro mogelijk alsnog naar Europa komen.

Honor V30 komt mogelijk ook naar Europa

Het is vrijwel zeker dat de nieuwe Honor V30 aankomende maand in China gelanceerd zal worden. Vanwege het handelsembargo bij het moederbedrijf Huawei was het vooralsnog onbekend of de Honor V30 ook de oversteek naar Europa zou maken. Nieuwe informatie brengt echter positief nieuws naar boven. Het nieuwe vlaggenschip zal mogelijk toch in Europa beschikbaar komen.

Handelsmerken

We moeten even terug naar de maand juli van dit jaar. Hier werden toen de namen ‘Cine-Lens’ en ‘Camera Matrix’ als handelsmerk vastgelegd door Huawei. Destijds mochten wij gerust aannemen dat deze benamingen bestemd waren voor de Mate 30 en Mate 30 Pro. De zogenoemde ‘Cine-Lens’ heeft ook zijn opwachting gemaakt in deze modellen van Huawei. Volgens bronnen krijgt de Honor V30 echter ook de beschikking over exact dezelfde cameramodule als de Mate 30. Wat wij dan nog van ‘Camera Matrix’ moeten verwachten is nog onbekend, maar mogelijk gaat dit wel weer zijn debuut maken op de Honor V30. De handelsmerken zijn uitgebracht voor Europa waardoor de komst van de V30 en V30 Pro extra wordt versterkt.

Camera Matrix Honor V30

Zoals gezegd weten wij niet exact wat wij kunnen verwachten van Camera Matrix op de Honor V30. Uiteraard kunnen wij wel een voorzichtige voorspelling doen. In eerdere geruchten werd er gesproken over de komst van een 60 megapixels camera op de Honor V30 Pro. Gezien de wat vreemde en onbekende sensor heeft het waarschijnlijk toch te maken met de bestaande 40MP RYYB sensor van het moederbedrijf Huawei. ‘Camera Matrix’ zal wellicht via software een nieuwe functie omhelzen binnen de camera’s. Het is vermoedelijk een functie die wij enkel zullen aantreffen op de Honor V30 of misschien wel alleen op de Honor V30 Pro.

Lancering

Dat de handelsmerken voor Europees gebruik zijn gedeponeerd wil natuurlijk nog niet zeggen dat ook de V30 werkelijk zijn intrede zal maken op de Europese markt. De recente ontwikkelingen bij het moederbedrijf Huawei doen ons toch vermoeden dat een lancering nog wel even verwijderd is. Wellicht heeft het moederbedrijf inmiddels een mooie omweg gevonden om toch Google services aan te kunnen bieden. Dit laatste lijkt ons echter sterk.

Wel is duidelijk dat zowel de Honor V30 als de Honor V30 Pro de beschikking krijgen over de nieuwe Kirin 990 chipset. Het laatste model zal ook nog eens standaard 5G ondersteunen. Deze Pro-versie wordt geleverd met een OLED-scherm met een tweetal uitsparingen in het scherm. De standaard V30 wordt waarschijnlijk geleverd met een standaard LCD met een enkel gat in het scherm voor de selfiecamera. Ook zal deze goedkopere V30 het met een camera minder moeten doen in tegenstelling tot de viertal camera’s die op de V30 Pro verwacht worden.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.