Honor V30 en V30 Pro officieel gelanceerd

De Honor View30 en View30 Pro zijn officieel gelanceerd in China.

Vandaag heeft Honor hun langverwachte V30 en V30 Pro officieel gelanceerd. De lancering van beide smartphones vond plaats in Bejing. Het zijn de eerste smartphones van Honor die standaard 5G zullen ondersteunen. Daarnaast worden de V30 en de V30 Pro beide standaard voorzien van de krachtige Kirin 990 chipset.

Honor View30 of View30 Pro

De vandaag gelanceerde modellen zullen in Nederland niet onder deze naam verkocht gaan worden. De naam zal gewijzigd worden naar de View30 en de View30 Pro. Overigens is het ons zelf nog niet duidelijk waarom Honor er voor kiest om de naam van hun smartphones in andere werelddelen te wijzigen. Als wij dit vraagteken even in het midden laten zien wij bijvoorbeeld dat zijn voorganger nog steeds leverbaar is in Nederland. Hier wordt het model verkocht, hoe kan het ook anders, onder de naam View20.

Specificaties V30 en V30 Pro

De nieuwe View30 (V30) en View30 Pro (V30 Pro) krijgen beide de beschikking over een 6.57 inch LCD-scherm met Full HD+ resolutie. Net als bij de bestaande Honor 20 zien wij de vingerafdrukscanner weer in de zijkant terug. Aan de achterzijde zien wij een flinke cameramodule terugkomen die ook iets uit deze achterzijde springt. Het is juist deze cameramodule waardoor beide smartphones werkelijk tot leven komen.

Zowel de V30 als de V30 Pro beschikken beide over de 40 megapixels Sony lens. De lens op de V30 Pro reageert echter net iets sneller, waardoor de foto’s mogelijk net iets beter uit de bus komen. Dan heb je ook nog de 8 megapixels telefotolens met 3x optische zoom welke wij op beide smartphones zien terugkomen.

Het is ook in het camerawerk waar voornamelijk het verschil wordt gemaakt. Zo wordt de V30 Pro geleverd met een 12 megapixels ultrabreedhoeklens dat ook nog eens beter is afgestemd op 16:9 videoopname. Bij de ‘reguliere V30’ blijft deze lens steken op 8 megapixels zonder verdere toevoegingen.

Aan de voorzijde worden beide smartphones geleverd met een tweetal camera’s. Het gat in het scherm is iets gegroeid in vergelijking met de bestaande View20. Deze uitsparing biedt nu ruimte aan een 32 megapixels selfiecamera met ‘Super Night Mode’ en een 8 megapixels ultrabreedhoeklens.

Hardware

Onderhuids was er natuurlijk al wel het een en het ander duidelijk geworden. Honor heeft nu in ieder geval bevestigd dat beide smartphones inderdaad met de Kirin 990 chipset geleverd zullen worden. Deze chipset wordt daarnaast ondersteunt door 6 GB werkgeheugen met 128 GB opslag of door 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Toch zijn er onderling nog wel verschillen op te merken.

De V30 wordt geleverd met de reguliere Kirin 990 chipset met de Balong 5000 modem. De V30 Pro heeft echter de beschikking over een chipset die volgens een andere procedure wordt gemaakt. Dit model beschikt dan ook over de 7nm+ Kirin 990 met geïntegreerde modem.

Prijs en beschikbaarheid

De grote vraag is natuurlijk of deze Honor ook in Nederland beschikbaar zal komen. Gezien de huidige spanningen tussen de VS en Huawei kan het nog wel even duren alvorens de View30 werkelijk in Nederland beschikbaar komt. Wel wordt de smartphone standaard geleverd met Android 10. Standaard ondersteunen ze 27W snelladen. De View30 Pro biedt daarnaast ook nog draadloos opladen aan.

Vooralsnog zullen de V30 en V30 Pro eerst in China in de verkoop gaan. De verkoop start op 5 december waarbij er keuze is uit de kleuren oranje, wit, blauw en zwart. Of deze kleuren ook in Nederland beschikbaar zullen komen is nog maar even de vraag.

De Honor View30 met 6GB werkgeheugen en 128 GB opslag zal omgerekend € 425,- moeten kosten. De versie met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag zal omgerekend € 50,- duurder zijn. De View30 Pro is enkel beschikbaar met 8 GB werkgeheugen. Er is nog wel keuze uit 128 GB of 256 GB opslag. Deze zullen respectievelijk € 500,- en € 540,- moeten kosten. Bij deze prijzen is verder geen rekening gehouden met eventuele heffingen of importtarieven. De uiteindelijke adviesprijs in Nederland kan dus hoger uitvallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De Galaxy A81 komt mogelijk in december op de markt met de S Pen.

Samsung Galaxy A81 mogelijk met S Pen

Volgend bericht

De Oppo Reno2 wordt de eerste smartphone die ColorOS 7 zal ontvangen in Nederland.

Android 10 voor Oppo Reno2 begin 2020 beschikbaar

Gerelateerde berichten

Total
5
Share