Honor heeft de 8X en de 8X Max gelanceerd

Ben je op zoek naar een betaalbare, maar goede smartphone? Wellicht is het dan zeker de moeite waard om nog even op de nieuwe modellen van Honor te wachten. Vandaag heeft de fabrikant de 8X en de 8X Max officieel gelanceerd. Het is nog wel even wachten op de nieuwe telegen van de familie, maar eind dit jaar moeten ze ook in Nederland beschikbaar komen.

FullView

Net als zijn voorganger beschikken ook de nieuwe 8X en 8X Max over een FullView display met notch. De 8X Max wordt geleverd met een 7.12 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2244 x 1080 pixels. De 8X is iets kleiner en krijgt ook een wat bredere notch met zich mee. Deze smartphone wordt geleverd met een 6.5 inch FullView display waarbij de maximale resolutie wel weer is gegroeied naar 2340 x 1080 pixels. Rondom het scherm zijn de bezels wel even dun gebleven en is de voorzijde vrijwel geheel gevuld met een display.

Verschillen

Op het oog is de (scherm)grootte in ieder geval al het eerste punt wat opvalt tussen beide modellen. Onderhuids zijn er ook nog de nodige verschillen te ontdekken. De Honor 8X wordt geleverd met de Kirin 710-chipset met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Opvallend genoeg wordt juist zijn grote broer geleverd de Snapdragon 636 of Snapdragon 660-chipset. Dit laatste is afhankelijk van de keuze die wordt gemaakt.

Andere grote verschillen worden gemaakt op het gebied van de camera’s. Aan de achterzijde is op het eerste oog niets te zien, maar als wij naar de specificaties kijken is er wel degelijk verschil. Zo wordt de 8X geleverd met een 20 megapixels camera aan de achterzijde met een 2 megapixels sensor. Deze sensor is ook aanwezig op de 8X Max, maar de grote broer moet het wel stellen met een 16 megapixels camera aan de achterzijde. Ook de selfiecamera is beduidend minder op de 8X Max en moet deze het stellen met slechts een 8 megapixels camera. De 8X krijgt voor de selfies een 16 megapixels camera mee.

Zoals wij kunnen verwachten wordt de 8X Max wel weer met een grotere accu geleverd. Met een accu van 5000 mAh kun je in ieder geval rekenen op voldoende standbytijd. De 8X doet het overigens ook niet onverdienstelijk met een 3750 mAh accu. Dit laatste model is uiteraard wel wat kleiner en dus ook dunner.

Prijs en beschikbaarheid

Wij verwachten dat deze nieuwe modellen in november of december beschikbaar gaan komen in Nederland. De 8X zal beginnen met een adviesprijs van ongeveer € 230,- en voor de variant met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag moet ongeveer € 349,- neergeteld worden. De 8X Max begint met adviesprijzen van rond de € 260,-. Bij het laatste model lijkt voornamelijk ingezet te zijn op de grootte van het scherm. Qua specificaties is de reguliere 8X toch wel het model die de betere papieren in handen heeft.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.