Wij verwachten de Honor 9x Lite spoedig in Nederland.

Honor 9x Lite is op komst

Er is vandaag een promotionele advertentie online verschenen van de tot nu toe nog onbekende Honor 9x Lite. Zoals je het al wel verwacht had is deze ‘Lite’-versie een extra model van de tamelijk populaire 9x. De adverentie verklapt helaas echter nog niet veel over de smartphone.

Camera achterzijde

Wanneer wij de advertentie nader bestuderen en deze 9x Lite vergelijken met de bestaande 9x dan vallen er wel enkele zaken op. Het lichtere model beschikt over een grotere cameramodule aan de achterzijde. Dit wil overigens nog niet veel zeggen als het gaat om de mogelijkheden. Wij kunnen echter wel een mooi vergelijk maken met de cameramodule welke wij al eens hebben gezien op de Honor V30. Het zou ons persoonlijk niet verbazen als de cameramodule uit de laatstgenoemde zijn intrede zal maken op de Honor 9x Lite.

Dit laatste zou zomaar eens goed kunnen en dit verklaart ook de tekst ‘XTRAORDINARY PHOTOGRAPHER with 48MP dual camera’ in deze advertentie. Wij moeten hierbij wel opmerken dat de hoofdcamera inderdaad 48 megapixel is, maar de tweede camera dit zeker niet zal zijn. De verwachting is hier dat wij te maken hebben met een dieptesensor. Exacte details ontbreken vooralsnog.

Google Services

De nieuwe Honor 9x Lite is een smartphone welke gewoon weer met Google Services geleverd kan en mag worden. Hierdoor weten wij vrijwel zeker dat het de lichtere broer wordt van de bestaande 9x. Het is juist dit laatste model wat in Nederland nog geleverd werd met Google Services. Hierna bleef het helaas lang stil vanwege het handelsembargo vanuit Amerika met het moederbedrijf Huawei. Met wat lichte aanpassingen mag Honor echter nog wel een nieuwe smartphone op de markt brengen met Google Services.

Inmiddels beschikt de Honor 9x Lite daadwerkelijk over een Google Play certificaat. De komst lijkt dus ook behoorlijk zeker te zijn. Er zijn bij Google een drietal modelnummers bekend als Honor 9x Lite: JSN-L21, JSN-L22 en de JSN-L23. Alle modelnummers beschikken over het certificaat om gebruik te mogen maken van de Google Services. Met deze informatie in ons achterhoofd zal de nieuwe Honor 9x Lite waarschijnlijk uitgerust worden met de Kirin 710 chipset, dezelfde processor welke wij al in de bestaande 9x aantreffen.

Prijs en lancering

Vooralsnog is er weinig bekend over het model. Dat de smartphone al wel geregistreerd staat bij Google Play services doet ons vermoeden dat de lancering wel aanstaande is. Dit wordt eigenlijk, gek genoeg, ook bevestigd door de advertentie die nu op internet is gevonden. Wij verwachten dan ook dat de smartphone binnen nu en een maand gelanceerd zal worden. Wanneer de Honor 9x Lite dan in Nederland leverbaar wordt is nog niet bekend, maar dat het model ook in Nederland leverbaar zal worden lijkt wel duidelijk.

Over de adviesprijs kunnen wij helaas ook nog niets zeggen, behalve dat het model in de regel goedkoper zou moeten zijn in vergelijking met de 9x. Uiteraard heeft Honor ons in het verleden wel eens vaker verrast, dus wij houden ons ogen gewoon nog even goed open.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.