Honor 8C wordt op 11 oktober gelanceerd

In mei van dit jaar werd de Honor 7C al gelanceerd. Deze smartphone kan inmiddels op een opvolger rekenen en krijgt de toepasselijke naam 8C mee. De nieuwe Honor 8C moet de betaalbare versie worden van de bestaande Honor 8X. In de databank van de TENAA zijn vandaag ook de eerste specificaties gelekt van de nieuwe Honor 8C.

Specificaties

Zoals gezegd wordt de nieuwe Honor 8C de betaalbare variant van de Honor 8X. De 8C gaat de beschikking krijgen over een 6.28 inch LCD scherm met een maximale resolutie van 1520 x 720 pixels. De extra 0.28 inch scherm is mede te danken aan de komst van de notch op deze smartphone. Ten opzichte van zijn voorganger zal de nieuwe 8C wel de beschikking krijgen over dezelfde chipset. Wij kunnen hier dus rekenen op de Snapdragon 450-chipset. Het nieuwe model krijgt wel een upgrade in werkgeheugen en standaard wordt de smartphone geleverd met 4 GB werkgeheugen.

Met betrekking tot de camera’s is er ook weinig nieuws te melden ten opzichte van zijn voorganger. De nieuwe Honor 8C krijgt de beschikking over een dualcamera aan de achterzijde. De hoofdlens heeft een maximale resolutie van 13 megapixels en de tweede sensor heeft een maximale resolutie van 2 megapixels. Voor de slefies is er eens 8 megapixels camera voor handen. met deze opstelling is er dus ook een groot verschil in het camerawerk ten opzichte van de Honor 8X.

De Honor 8C heeft wel weer een upgrade gekregen in het accupakket. Het model wordt nu geleverd met een 3900 mAh accu. Hiermee groeit de accu met 900 mAh ten opzichte van de 7C en is de accu 150 mAh krachtiger ten opzichte van de 8X. Verwacht overigens niet dat de Honor 8C geleverd zal worden met een snellader. Dergelijke goedkopere modellen worden vaak geleverd met de standaard 10W oplader.

Prijs en beschikbaarheid

Op 11 oktober zal de Honor 8C het levenslicht gaan zien. Op deze zelfde dag zal de Honor 8X officieel beschikbaar komen in Europa. Het is de vraag of de goedkopere versie werkelijk naar Nederland gaat komen. ook de Honor 7C heeft de Nederlandse bodem nooit weten te bereiken. Desondanks kreeg zijn voorganger een adviesprijs mee van omgerekend € 115,-. Het vermoeden bestaat dat ook de Honor 8C deze advies meekrijgt. Uiteraard heb je dan wel de beschikking over de versie met 32 GB opslag. Voor de versie met 64 GB opslag zal ongeveer € 50,- extra betaald moeten worden.

Op 11 oktober zal het duidelijk worden welke plannen Honor werkelijk heeft met de nieuwe 8C. Wij hopen stiekem dat ook dit model naar Nederland zal gaan komen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.