Honor 30 Lite officieel gelanceerd

De Honor 30 Lite is een betaalbare smartphone met onder andere 5G-ondersteuning.

Honor heeft in China een nieuwe smartphone gepresenteerd. Ditmaal is het de beurt aan de Honor 30 Lite. Ondanks de naam komt het model toch meer zeer respectabele specificaties voor een zacht prijsje. Dit laatste zijn wij al wel gewend van de fabrikant. Het is nog onbekend wanneer het model in Nederland beschikbaar zal komen. Hier kan zomaar nog ruim twee maanden overheen gaan.

Hoogwaardige specs

De nieuwe Honor 30 Lite komt met zeer mooie specificaties. Je hoeft het niet zo zeer te zoeken in de rekenkracht. Hiervoor is de MediaTek Dimensity 800 chipset gekozen. Het is zeker niet de zwakste, maar zeker ook niet de sterkste chipset die momenteel beschikbaar is. Wel ondersteunt de smartphone, mede dankzij de chipset, nu ook 5G. Standaard wordt de Honor 30 Lite geleverd met 6 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Er komt ook een model beschikbaar met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag.

Het model beschikt over een 6.5” LCD scherm met 1080p+ resolutie. Daarnaast biedt het scherm een verversingsfrequentie van 90 Hz. In deze prijsklasse is dat nog niet eerder gezien. Ergens moet de grens dus verlegd worden. Aan de bovenzijde van het scherm is een notch te zien. Hierin is een 16 MP selfiecamera verwerkt die gebruikt kan worden voor gezichtsontgrendeling. Je kunt echter ook gewoon nog de vingerafdrukscanner aan de zijkant van het toestel gebruiken.

Honor 30 Lite achterzijde

Aan de achterzijde van de Honor 30 Lite is een camerabump op te merken. Deze biedt plaats aan een drietal camera’s waarbij de hoofdcamera een 48 MP lens betreft. Daarnaast is er een 8 MP ultrabreedhoeklens en een 2 MP dieptesensor beschikbaar. Wanneer je een video wilt opnemen kan deze video in 4K-resolutie worden opgenomen. Al met al biedt deze ‘Lite’ alsnog de nodige ingrediënten voor een goede smartphone.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd is de Honor 30 Lite vandaag in China gelanceerd. De eerste exemplaren zullen per 8 juli verscheept worden naar klanten in China. Omgerekend kost het basismodel € 215,=. Voor het topmodel zal de fabrikant ongeveer € 30,= meer vragen. Dat is dus zeker de moeite waard. Het is nog niet bekend wanneer hun nieuwste model in Nederland beschikbaar is. Wij moeten dan echter wel nog aanmerken dat de Honor 30 Lite zonder de befaamde Google Services geleverd zal worden. Wel wordt het toestel standaard geleverd met Android 10.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Op 7 juli zal de Moto G 5G en Moto G 5G Plus gelanceerd worden.

Motorola Moto G 5G komt met leuke specificaties

Volgend bericht

Bronnen weten te melden dat de Galaxy Note 20 per 21 augustus beschikbaar zal zijn voor de verkoop.

Galaxy Note 20 mogelijk op 21 augustus beschikbaar

Gerelateerde berichten

Total
1
Share