Honor 20S en Play 3 zullen eind dit jaar ook in Nederland beschikbaar zijn

Honor 20S en Play 3 officieel gelanceerd

Honor heeft vandaag twee nieuwe smartphones gelanceerd. Het gaat om de Honor 20S en de Play 3. Beide modellen zullen in eerste instantie enkel in China beschikbaar zijn. In een later stadium zullen beide modellen ook in Nederland beschikbaar komen. Wanneer dit exact zal zijn is helaas niet bekend. Wel weten wij grofweg de adviesprijzen voor de Honor 20S en de Play 3.

Honor 20S

De Honor 20S is het beste te vergelijken met de de huidige Honor 20. Onderhuids heeft dit model wel de beschikking gekregen over een minder krachtige processor. Je moet het daarnaast ook met een camera minder stellen. Om het leed te verzachten is het prijskaartje een stuk gunstiger.

De Honor 20S wordt geleverd met de Kirin 810 processor in plaats van de krachtigere Kirin 980 processor. Beide worden echter gefabriceerd volgens het 7nm procedé. Qua snelheid zul je niet snel iets gaan merken. Op het gebied van grafische rekenkracht zul je wel iets gaan ondervinden. Hier beschikt de 20S over een Mali-G52 MP6 GPU ten opzichte van de Mali-G76 MP10. De rekenkracht wordt nog eens ondersteund door 6 GB of 8 GB werkgeheugen. Voor de opslag is er standaard 128 GB aanwezig en dit is helaas niet verder uit te breiden.

Camera’s Honor 20S

Aan de achterzijde is er een lens vervallen op de nieuwe 20S. Het gaat hierbij om de dieptesensor die je mist. De hoofdcamera is gelukkig gebleven en hier kunnen wij nog rekenen op de befaamde 48 megapixels camera. Wanneer je video’s wil opnemen is 1080p met 30fps wel het maximale wat deze smartphone kan. In dat opzicht lever je dan opname in 4K-videoresolutie in. De ultrabreedhoeklens is een 8 megapixels lens (in tegenstelling tot 16 MP). De macrolens is gelukkig nog wel hetzelfde gebleven. Hier kunnen wij nog steeds vertrouwen op de 2 MP lens. Voor de echte selfieliefhebbers is de 32 megapixels camera nog steeds voor handen.

Prijzen en beschikbaarheid

Wanneer je de Honor 20S besteld zul je standaard een 20W snellader ontvangen in de doos. De accucapaciteit bedraagt 3750 mAh. Zoals gezegd zullen de pre-orders en verkopen voor het model deze week al beginnen. Het model met 6GB werkgeheugen heeft een adviesprijs van € 240,-. Het model met 8 GB werkgeheugen zal ongeveer € 100,- duurder zijn. De genoemde prijzen zijn wel omgerekende prijzen ten opzichte van de Chinese prijzen. Het kan dus zomaar nog iets hoger uitvallen in Nederland vanwege belastingen en importheffingen.

Honor Play 3

Het tweede model wat de fabrikant vandaag heeft gelanceerd is de Honor Play 3. Net als het eerstgenoemde model beschikt deze smartphone over een 48 megapixels camera. De ultrabreedhoeklens is gelijkwaardig en dus ook een 8 megapixels variant. Voor de gelegenheid heeft de Play 3 in dit geval de beschikking over een dieptesensor in plaats van een macrolens. Voor de selfies is er een 8 megapixel camera beschikbaar. Deze selfiecamera is in een gat in het scherm verwerkt en hierdoor geeft de Play 3 in zijn algeheel een luxe uitstraling.

Basis

Verwacht geen hoge specificaties bij deze smartphone ondanks de luxe uitstraling. De Play 3 wordt geleverd met de Kirin 710 chipset in combinatie met de Mali-G51 MP4 grafische processor. Beide processoren worden ondersteunt door 4 GB of 6 GB werkgeheugen. Opmerkelijk is de keuze voor opslagcapaciteit. De versie met 4 GB werkgeheugen is beschikbaar met 64 GB of 128 GB opslag. De versie met 6 GB werkgeheugen enkel met 64 GB opslag. Net als bij het voorgaande model kan dit geheugen niet verder worden uitgebreid.

De Honor Play 3 met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag krijgt een adviesprijs in China mee van € 125,-. Wanneer je ongeveer € 200,- neerlegt kun je zelf de keuze maken uit meer opslag of meer werkgeheugen. Dit model zal vanaf volgende week in de verkoop gaan waarna de eerste exemplaren die week daarop verstuurd worden. Wanneer de Play 3 in Nederland beschikbaar gaat komen is nog niet bekend.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1141

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.