Honor 20 en Honor 20 Pro gelanceerd

Ondanks alle negatieve berichtgeving rondom het moederbedrijf Huawei werden vandaag alsnog de Honor 20 en de Honor 20 Pro gelanceerd. Beide modellen gaan direct de concurrentie aan met onder andere Honor's eigen View 20 en de Mate 20 en P30 van het moederbedrijf. Mede dankzij de scherpe prijsstelling en enkele unieke features bieden beide modellen weer voldoende waar voor hun geld.

Ondanks alle negatieve berichtgeving rondom het moederbedrijf Huawei werden vandaag alsnog de Honor 20 en de Honor 20 Pro gelanceerd. Beide modellen gaan direct de concurrentie aan met onder andere Honor’s eigen View 20 en de Mate 20 en P30 van het moederbedrijf. Mede dankzij de scherpe prijsstelling en enkele unieke features bieden beide modellen weer voldoende waar voor hun geld.

Unieke cameralens

Beide modellen bieden voor het eerst een camera aan met een f/1.4-diafragma. Deze lens is nog nooit eerder gebruikt op een smartphone. Daarnaast bieden de camera’s ook ondersteuning voor macro-opnames. Wat minder verrassend is is het gebruik van de 48 megapixels camera die vanuit Sony komt. Deze camera is in de afgelopen periode al vaker gebruikt in meerdere smartphones en is nu ook weer terug te vinden op de Honor 20 Pro. Wat het echter wel weer uniek maakt is de lensopening. De lensopening van de Honor 20 Pro is groter dan gebruikelijk, met f/1.4. Samsung gebruikt een f/1.5-lens voor nachtfotografie op zijn high-end telefoons, andere smartphones hebben lenzen van f/1.6 of lager. De lens moet zorgen voor ‘extreem heldere’ foto’s, claimt Honor.

Naast deze camera zul je op de Honor 20 en de Honor 20 Pro ook nog een ultragroothoeklens aantreffen. Beide smartphones zijn daarnaast voorzien van een macrolens die tot op een afstand van 4 cm een object nog prima kan scherpstellen. Het verschil tussen beide smartphones wordt gemaakt op een andere lens. Op de Honor 20 Pro zien wij een telelens terug die tot 3x optisch kan zoomen. Op de Honor 20 is deze niet aanwezig en is deze ruimte vervangen voor een dieptesensor.

Hardware

Qua afmeting verschillen beide modellen niet. Zowel de Honor 20 als de Honor 20 Pro beschikken over een 6.26 inch touchscreen met een maximale resolutie van 2340 x 1080 pixels. De smartphones worden daarnaast aangedreven door de Kirin 980-chipset. Bij de Honor 20 Pro wordt deze chipset standaard voorzien van 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Bij zijn goedkopere broer heb je de beschikking over 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Een ander klein verschil is de accucapaciteit. De Honor 20 Pro heeft standaard een accu van 4000 mAh aan boord, bij de Honor 20 blijft deze steken op 3750 mAh.

Android

Afgelopen week werd duidelijk dat de licentie voor Android voor Huawei is ingetrokken door Google. Honor deelt ook deze licentie en dit heeft dus ook direct gevolgen voor deze smartphones. Daardoor kan de fabrikant de telefoons wellicht niet voorzien van Android-upgrades in de toekomst. Wel werd dinsdag duidelijk dat Huawei en Google nog drie maanden kunnen werken aan Android-software. Wat de toekomst hier brengt is nog onduidelijk. Verschillende geruchten melden inmiddels dat het moederbedrijf druk bezig is met de ontwikkeling van een eigen versie van Android. Deze zou mogelijk al in de herfst beschikbaar moeten komen als de blokkade dan ook nog actief is.

Prijs en beschikbaarheid

De Honor 20 Pro zal een adviesprijs meekrijgen van € 599,-. Zijn goedkopere broer zal een adviesprijs krijgen van € 499,-. Hiermee ligt de verwachte adviesprijs exact in de lijn van verwachtingen zoals wij dit gewend zijn van Honor. De modellen zullen langzaam aan wereldwijd uitgerold gaan worden en dus ook spoedig in Nederland beschikbaar gaan komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Huawei logo

Begin van het einde voor Huawei

Volgend bericht

Ondanks alle negatieve berichtgeving rondom het moederbedrijf Huawei werden vandaag alsnog de Honor 20 en de Honor 20 Pro gelanceerd. Beide modellen gaan direct de concurrentie aan met onder andere Honor's eigen View 20 en de Mate 20 en P30 van het moederbedrijf. Mede dankzij de scherpe prijsstelling en enkele unieke features bieden beide modellen weer voldoende waar voor hun geld.

Bellen via 4G en WiFi nu ook mogelijk bij T-Mobile

Gerelateerde berichten

Total
13
Share