Honor 10 GT aangekondigd, betere grafische prestaties

Het moederbedrijf van Honor, Huawei, heeft recentelijk hun nieuwe GPU Turbo technologie gepresenteerd. Deze technologie betreft een softwarematige aanpassing en wordt op verschillende smartphones deze zomer toegepast via een update. Toch heeft Honor de Honor 10 GT aangekondigd. Behalve de softwareaanpassing biedt de Honor 10 GT nog veel andere extra's om het gamen op de smartphone aantrekkelijker te maken.

Het moederbedrijf van Honor, Huawei, heeft recentelijk hun nieuwe GPU Turbo technologie gepresenteerd. Deze technologie betreft een softwarematige aanpassing en wordt op verschillende smartphones deze zomer toegepast via een update. Toch heeft Honor de Honor 10 GT aangekondigd. Behalve de softwareaanpassing biedt de Honor 10 GT nog veel andere extra’s om het gamen op de smartphone aantrekkelijker te maken.

Specificaties Honor 10 GT

De Honor 10 GT zal voornamelijk op het gebied van hardware en software enkele aanpassingen krijgen ten opzichte van het regulier model. Aan het ontwerp zal verder niets gewijzigd worden. De grootste wijziging is wel het werkgeheugen. Deze krijgt een upgrade naar maar liefst 8 GB. Hiermee is de Honor 10 GT ook direct de eerste smartphone met dermate veel werkgeheugen wat uit de stallen van Huawei komt. Het scherm en de chipset blijven voor de rest gelijk. Aan de buitenzijde zul je dus niets merken.

De GT in de naam staat voor GPU Turbo. De softwarematige aanpassing zorgt voor een verbetering van ruim 60% in de prestaties. Ondanks deze significante verbetering zal het verbruik van de processor met 20% dalen. In alle opzichten dus een flinke verbetering. De toevoeging van 8 GB werkgeheugen zal de Honor 10 GT tot een echte gamingsmartphone omtoveren.

Lancering

De lancering van de Honor 10 GT wordt dan door velen gezien als een marketingstrategie door het bedrijf. Het is uiteraard niet vreemd dat Honor ook graag in de markt springt van de gamers. Het is nog een tamelijk nieuwe markt en hier valt dan ook nog veel te halen voor veel fabrikanten. Met de lancering van de Honor 10 GT spreekt de fabrikant in ieder geval veel gamers aan. Op dit moment heeft de fabrikant nog geen prijs bekend gemaakt, maar de verkoop zal op 24 juli in China starten. Of de Honor 10 GT ook spoedig in Nederland leverbaar zal gaan worden is nog onbekend. Onze wilde gok is dat deze smartphone ook in Nederland leverbaar zal gaan worden. De gamingcommunity in Nederland is immers ook erg groot en de Honor 10 GT is hier een mooie toevoeging op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Dat fabrikant HTC het moeilijk heeft was inmiddels niet onbekend. Al eerder nam Google ruim 2000 medewerkers over voor de ontwikkeling van de nieuwe Pixel smartphone. Door deze overname heeft HTC eindelijk wat positieve cijfers weten te schrijven, maar het is vooralsnog niet voldoende. Opnieuw vallen er gedwongen ontslagen.

HTC in zwaar weer: ruim 1500 ontslagen

Volgend bericht
Samsung is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van hun eerste Android Go smartphone. Al eerder hadden wij hierover bericht. Inmiddels zijn de eerste beelden online verschenen van deze Android Go-smartphone van Samsung. Op basis van deze afbeelding kunnen wij wel enkele zaken opmerken die afwijken van wat wij in eerste instantie hadden bedacht. Zoals het er nu naar uit ziet levert Samsung deze smartphone nu ook met de bekende TouchWiz-interface.

Samsung Android Go smartphone geleverd met TouchWiz

Gerelateerde berichten
Total
1
Share