Het moederbedrijf van Honor, Huawei, heeft recentelijk hun nieuwe GPU Turbo technologie gepresenteerd. Deze technologie betreft een softwarematige aanpassing en wordt op verschillende smartphones deze zomer toegepast via een update. Toch heeft Honor de Honor 10 GT aangekondigd. Behalve de softwareaanpassing biedt de Honor 10 GT nog veel andere extra's om het gamen op de smartphone aantrekkelijker te maken.

Honor 10 GT aangekondigd, betere grafische prestaties

Het moederbedrijf van Honor, Huawei, heeft recentelijk hun nieuwe GPU Turbo technologie gepresenteerd. Deze technologie betreft een softwarematige aanpassing en wordt op verschillende smartphones deze zomer toegepast via een update. Toch heeft Honor de Honor 10 GT aangekondigd. Behalve de softwareaanpassing biedt de Honor 10 GT nog veel andere extra’s om het gamen op de smartphone aantrekkelijker te maken.

Specificaties Honor 10 GT

De Honor 10 GT zal voornamelijk op het gebied van hardware en software enkele aanpassingen krijgen ten opzichte van het regulier model. Aan het ontwerp zal verder niets gewijzigd worden. De grootste wijziging is wel het werkgeheugen. Deze krijgt een upgrade naar maar liefst 8 GB. Hiermee is de Honor 10 GT ook direct de eerste smartphone met dermate veel werkgeheugen wat uit de stallen van Huawei komt. Het scherm en de chipset blijven voor de rest gelijk. Aan de buitenzijde zul je dus niets merken.

De GT in de naam staat voor GPU Turbo. De softwarematige aanpassing zorgt voor een verbetering van ruim 60% in de prestaties. Ondanks deze significante verbetering zal het verbruik van de processor met 20% dalen. In alle opzichten dus een flinke verbetering. De toevoeging van 8 GB werkgeheugen zal de Honor 10 GT tot een echte gamingsmartphone omtoveren.

Lancering

De lancering van de Honor 10 GT wordt dan door velen gezien als een marketingstrategie door het bedrijf. Het is uiteraard niet vreemd dat Honor ook graag in de markt springt van de gamers. Het is nog een tamelijk nieuwe markt en hier valt dan ook nog veel te halen voor veel fabrikanten. Met de lancering van de Honor 10 GT spreekt de fabrikant in ieder geval veel gamers aan. Op dit moment heeft de fabrikant nog geen prijs bekend gemaakt, maar de verkoop zal op 24 juli in China starten. Of de Honor 10 GT ook spoedig in Nederland leverbaar zal gaan worden is nog onbekend. Onze wilde gok is dat deze smartphone ook in Nederland leverbaar zal gaan worden. De gamingcommunity in Nederland is immers ook erg groot en de Honor 10 GT is hier een mooie toevoeging op.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.