Hoe hou ik mijn Android smartphone schoon ?

Download Ccleaner om de smartphone schoon te houden.

Net als je computer kan het geheugen van jouw Android smartphone snel vol raken. Het hoeven niet alleen afbeeldingen of filmpjes te zijn die jouw smartphone doen laten vollopen. Verborgen bestanden, zoals cookies, kun de smartphone ook snel vol laten lopen in de beschikbare opslag. Er is gelukkig wel een goede manier om dit eenvoudig op te lossen.

Vol geheugen

Niets is zo vervelend als wanneer jouw gratis smartphone (bij een abonnement uiteraard) binnen de kortste keren vol zit. Je kunt je dan afvragen of je wel de juiste smartphone hebt gekocht. Je kunt daarnaast nog eens bedenken om wat foto’s en video’s in de cloud op te slaan. Op deze manier heb je altijd wel toegang tot deze herinneringen, maar je moet hiervoor wel altijd een internetverbinding hebben. Een vol geheugen is een ergernis die veel voorkomt. Wat veel mensen echter niet weten is dat de opslag ook snel kan vollopen met onnodige bestanden. Hier is gelukkig nu een mooie oplossing voor.

Ccleaner

Het programma Ccleaner is wellicht de oudste tool die momenteel beschikbaar is om het geheugen op te schonen. Het programma is in eerste instantie ontwikkeld voor de desktop of laptop, maar inmiddels is het ook beschikbaar voor een Android smartphone.

Met een simpele druk op de knop kun je geheugen vrij maken, jouw privacy beter beschermen, spyware en andere bedreigingen vinden en verwijderen, geschiedenis verwijderen en de snelheid optimaliseren.

Met deze mogelijkheden vang je dus eigenlijk twee vliegen in een klap. Het geheugen wordt weer opgeschoond en bedreigingen worden direct stopgezet. Het mooiste van dit alles is dat het programma gratis te downloaden is.

Uiteraard is er wel een betaalde versie van het programma beschikbaar. Deze wordt onder meer frequenter ge-update en heb je net wat meer controle over jouw smartphone. Het is natuurlijk aan jou of je dit wenselijk vindt. In de regel genomen zullen de meeste gebruikers de gratis versie al meer dan voldoende vinden.

Downloaden

Je kunt Ccleaner voor Android makkelijk downloaden. Klik hiervoor op de link in de eerste zin. Na de download kun je het programma direct activeren en gebruiken. Je zult zien dat je meer verborgen bestanden op de smartphone hebt staan dan je aanvankelijk dacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De accu van de Galaxy S21 lijkt nu al wel redelijk definitief te zijn.

Accucapaciteit Galaxy S21 nu al bekend dankzij databank

Volgend bericht
Android 11 zal vanaf nu uitgerold kunnen worden door fabrikanten.

Android 11 is nu officieel een feit; de uitrol start

Gerelateerde berichten
Total
7
Share