HMD introduceert Nokia X in China

Op het eigen Weibokanaal van HMD heeft het bedrijf een foto geplaatst van de Nokia X, een smartphone met een inkeping aan de bovenzijde. Zelf geeft HMD aan dat het om de Nokia X gaat. Vooralsnog is het onduidelijk of deze Nokia ook naar Nederland zal komen. Het is goed mogelijk dat dit model enkel voor de Chinese markt bestemd is. De fabrikant maakt op 16 mei hier meer over bekend. Volgens bronnen heeft het bedrijf inmiddels ook uitnodigingen verstuurd welke dezelfde inkeping aan de bovenzijde hebben. Hiermee refereert Nokia direct naar de unieke feature.

Nokia X

Al eerder was het nieuwe model te zien op een evenement van HMD in China. Destijds stond het toestel nog achter slot en grendel en kon er dus niet verder gekeken worden. Ook over de werkelijke naamgeving wordt nog gespeculeerd. Er zijn vermoedens dat het toestel uiteindelijk de naam Nokia X6 meekrijgt. In 2009 werd er al een soortgelijk ontwerp getoond en draaide deze smartphone nog op het besturingssysteem Symbian.

Er is nog weinig bekend over dit model en moeten we het momenteel enkel doen met geruchten. Zo is het mogelijk dat er twee varianten komen, een op basis van een Helio P60-soc van MediaTek en een op basis van een Snapdragon 636-soc van Qualcomm, waarbij die laatste variant beschikt over meer geheugen. Het scherm zou een diagonaal van 5,8″ krijgen met een beeldverhouding van 19:9. Of de Nokia X ook werkelijk zo geleverd wordt blijft nog even de vraag.

Europa

De grote vraag blijft dan uiteraard of deze nieuwe Nokia X ook naar Europa gaat komen. Al eerder bracht Nokia de 7 uit en ook dit model was uiteindelijk enkel bestemd voor de Chinese markt. Deze vraag wordt dan vermoedelijk op 16 mei beantwoord.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.