HiSense A5C

HiSense brengt A5C uit met e-ink kleurenscherm

HiSense maakte bekend dat de A5C-smartphone dit jaar al uitkomt. Het meest opmerkelijke aan dit toestel is het scherm: dit is gemaakt van elektronisch papier. 

E-ink

E-ink schermen worden in e-readers al volop gebruikt. Bij deze technologie is het scherm gevuld met balletjes. De ene kant van het balletje is gekleurd, de andere kant niet-gekleurd. De balletjes worden gedraaid door middel van elektronische spanning. Dat maakt een e-ink scherm heel erg energiezuinig, het verbruikt namelijk alleen stroom wanneer het ververst wordt. Het nadeel van een e-ink scherm is de verversingssnelheid, die ligt veel lager dan bij een LCD-scherm. Daarnaast is de technologie nog vooral gericht op zwart-wit weergave. Het scherm van de A5C geeft dan ook maar 4096 kleuren weer, wat zorgt voor een veel fletser beeld. Ook is het contrast veel lager, omdat zwart wordt getoond als grijstinten.

De HiSense A5C krijgt ook een Pro CC versie, met een hogere verversingssnelheid en een Pro Classic die alleen grijstinten weergeeft.

Specificaties HiSense A5C

De HiSense A5C heeft een Snapdragon 439 processor, 4 GB RAM en 64 GB flashgeheugen. Zijn e-ink scherm is 5,84 inch. Aan de achterkant heeft het toestel een 13 megapixelcamera, de frontcamera heeft een 5 megapixelresolutie. De A5C draait op Android en heeft een 4.000 mAh accu. De prijs bedraagt (omgerekend) ongeveer 222 euro.

De Pro versies hebben een Unisoc T610 processor. De Pro CC kun je bovendien krijgen met 6 GB RAM en 128 GB opslag. De prijzen voor de Pro starten bij (omgerekend) ongeveer 234 euro.

De A5C is vanaf 29 april verkrijgbaar in China, de Pro versies vanaf 1 juni. Voor zover bekend komen ze niet naar Europa.

HiSense A5C
Standaard afbeelding
Karolien Compiet
Karolien is gek op telecom en erg benieuwd wat de toekomst op dat vlak zal brengen. Door hierover te schrijven, houdt ze meteen ook jou op de hoogte!
Artikelen: 34

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.