De Google Pixel 5 heeft zich mogelijk al laten zien in renders.

Hier zien wij mogelijk al de Google Pixel 5

In een Youtube video zijn vandaag de eerste renders gedeeld van de Google Pixel 5. Om een paar redenen delen wij graag deze renders, maar wel met een kleine waarschuwing. Verderop in het bericht delen wij graag deze waarschuwing met jullie. Het is nog een lange weg te gaan alvorens de Pixel 5 werkelijk zijn intrede zal maken, maar de ontwikkeling hiervan is al wel in volle gang gezet.

Bronnen

De video is geplaatst door Jon Prosser van Front Page Tech. De maker van de video heeft uitvoerig onderzoek gedaan alvorens de video werkelijk werd gemaakt en gedeeld. Hij noemt de bronnen zelf zeer betrouwbaar. Zo is de bovenstaande render gebaseerd op de eerste CAD-tekeningen van de Pixel 5.

In de video wordt ook duidelijk gemaakt dat het slechts een van de drie renders is die beschikbaar is. Het is al langer bekend dat er verschillende teams binnen Google werken aan het ontwerp van de smartphone. In april of mei wordt dan de definitieve versie uitgekozen. Het is dus goed mogelijk dat het bovenstaande ontwerp uiteindelijk in de prullenbak zal verdwijnen. Het is hierbij dan ook de kleine waarschuwing dat deze render mogelijk wel echt is, maar niet gebruikt zal worden door de techgigant voor de Pixel 5.

Grote cameramodule

Het meest opvallende aan deze render is ongetwijfeld de enorme cameramodule op de achterzijde van de Pixel 5. Het zo in ieder geval wel betekenen dat Google besluit om het ontwerp drastisch te wijzigen voor hun aankomende Pixel 5. Een dergelijke cameramodule hebben wij tot op heden nog niet gezien en hierin zal Google zeker een voorloper worden.

Het ontwerp van deze cameramodule mag dan vreemd zijn, maar toch heeft het ontwerp wel zijn voordeel. Wanneer je de render van de Pixel 5 bekijkt zie je dat de smartphone over een drietal camera’s zal beschikken aan de achterzijde. In een vierkant cameramodule is dit ook prima mogelijk, maar mogelijk komt de positionering van de lenzen hier wel beter mee uit.

Over de camera’s zelf is nog weinig te melden. Wij kunnen ons enkel nu voorstellen dat de hoofdcamera nu wordt bijgestaan door een ultrabreedhoeklens en een telefotolens. De exacte details hiervan zullen in de aankomende maanden verder ingevuld worden.

Andere details

Renders van de voorzijde werden helaas niet getoond. Wel wist men te melden dat de bezels nog redelijk dik waren. Wij konden deze nog het beste vergelijken met de huidige Pixel 4. Dit doet ons sterk vermoeden dat Google’s Motion Sense en Face Unlock wederom aanwezig zullen zijn op de Pixel 5. Technologie staat uiteraard niet stil, en mogelijk wordt de bezel aan de bovenzijde wel weer iets smaller.

Hardware

Over de hardware kon nog geen zinnig woord gezegd worden. Toch kun je op jou vingers natellen dat de Pixel 5 waarschijnlijk uitgevoerd zal worden met de Snapdragon 865 chipset. Hierdoor ondersteunt de smartphone ook 5G bij de lancering. In combinatie met deze chipset is het wel de verwachting dat Google er voor kiest om de smartphone uit te rusten met 8 GB werkgeheugen en minimaal 128 GB opslag.

Vanwege de zwaardere chipset is het ook de verwachting dat de fabrikant nog werk zal maken van de accu. De chipset, in combinatie met 5G, is immers een aanslag op de accuduur. Stiekem is het dan ook de verwachting dat de accu in de nieuwe Pixel 5 behoorlijk groter is. Dit wordt mede ondersteunt doordat veel fabrikanten nu overstappen op 120 Hz schermen. Het is goed mogelijk dat de nieuwe Pixel 5 dit ook zal ondersteunen op zijn scherm. Het was immers Google welke voor het eerst op de markt kwam met een 90 Hz scherm. Zonder hier aan te twijfelen zal het scherm dus ook weer een update ondergaan.

Lancering Pixel 5

Wij zullen nog even geduld moeten hebben alvorens de nieuwe smartphone werkelijk zijn intrede zal maken. Ergens halverwege oktober zal de smartphone wereldwijd gelanceerd worden. Wij kunnen dan wederom de Pixel 5 als de Pixel 5 XL verwachten. In mei van dit jaar zal eerst nog de Pixel 4a zijn intrede maken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.