Grotere accu voor Note 9 dankzij horizontale camera

De laatste ontwerpwijziging voor de Galaxy Note 9 hebben verschillende nieuwe voordelen. De nieuwe phablet krijgt dankzij de wijziging ook de beschikking over een grotere accu. De plaats van de vingerafdrukscanner is nu ook idealer volgens velen.

Grotere accu

In eerdere renders zat de vingerafdrukscanner nog wat meer in het midden van de behuizing. Met de laatste wijzigingen in het ontwerp is de camerasetup van verticaal naar horizontaal gegaan. Hierdoor is de scanner voor de vingerafdruk ook meer naar de bovenzijde gekomen. Door deze wijziging beschikt de Galaxy Note 9 vermoedelijk ook over een grotere accu. Een goed teken uiteraard, want hierdoor zal ook de accuduur van het nieuwe vlaggenschip aanzienlijk worden verbeterd. De huidige Note 8 beschikt nog over een 3300 mAh accu. Met de nieuwe setup wordt rekening gehouden met een accu van 3850 mAh of zelfs 4000 mAh voor de Galaxy Note 9.

Wijzigingen

Over de positie van de camera en de vingerafdrukscanner zijn de meningen nog verdeeld. Sommige noemen de grotere accu toch echt wel een groter voordeel en nemen de nieuwe posities aan de achterzijde voor lief. Enerzijds zit de scanner weer dicht bij de cameralenzen wat weer voor vervuilde lenzen kan zorgen. Ook zit de scanner meer aan de bovenzijde en hierdoor is de scanner enkel goed bereikbaar voor grotere handen. De Galaxy Note 9 kan hierdoor toch weer op wat kritiek rekenen. Door de wijziging is er naast een voordeel ook weer een mogelijk nadeel opgedoken.

Door de wijziging kan Samsung nu een grote accu kwijt in de Galaxy Note 9. Hoe lang de extra grote accu dan meegaat is nog onbekend en enkel in de praktijk moet gaan blijken of deze wijziging werkelijk effect heeft. Mogelijk zijn er andere zaken binnen de phablet die weer extra accu vragen.

Lancering

Ondanks de wijziging blijven bronnen melden dat Samsung de Galaxy Note 9 op 2 augustus of op 9 augustus in New York wil lanceren. Naar aanloop van deze presentatie zal ook meer definitieve informatie volgen over het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant. Wij volgen deze informatie uiteraard op de voet.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.