Grand Theft Auto komt naar de smartphone

Grand Theft Auto komt mogelijk ook naar de smartphone.

De geremasterde trilogie-saga van GTA is bijna ten einde. Hoewel Rockstar de collectie nog niet officieel heeft gemaakt, vertelden bronnen die bekend zijn met de plannen van de studio aan Kotaku dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ze worden aangekondigd. Het lijkt er nu sterk op dat Grand Theft Auto ook naar de smartphone komt!

Koerswijziging

Geruchten over mogelijke GTA-remasters deden vele maanden de ronde, maar naarmate de plannen van Rockstar veranderden, veranderden ook deze geruchten. Vanwege de COVID-19-pandemie zouden deze GTA-remasters worden aangeboden als een bonus aan degenen die de aanstaande volgende generatie GTA V en GTA Online zouden kopen, maar Rockstar veranderde van gedachten en besloot de remasters begin dit jaar uit te brengen.

Helaas moest Rockstar vanwege de aanhoudende pandemie zijn plannen opnieuw wijzigen, en nu wordt de geremasterde Grand Theft Auto trilogie naar verwachting eind oktober of begin november gelanceerd. Wat interessant is aan de trilogie is dat ze niet alleen voor pc en consoles zullen verschijnen, maar ook op mobiel.

Grand Theft Auto trilogie

De bron beweert echter dat de pc- en mobiele versies mogelijk worden uitgesteld tot volgend jaar, omdat ontwikkelaars zich eerst richten op de consoles. De geremasterde GTA-trilogie zal drie klassieke games bevatten: Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto Vice City en Grand Theft Auto San Andreas. Alle drie de games in de trilogie zullen worden geremasterd met Unreal Engine, en hoewel de gebruikersinterface ook wordt bijgewerkt, zijn ontwikkelaars van plan om dezelfde klassieke stijl te behouden.

Het is onbekend wat de mobiele versie precies zal inhouden. Mogelijk kent deze versie wat beperkingen ten opzichte van de PC- of consoleversie. Desalniettemin is dit wel een leuke ontwikkeling in een wereld waarin steeds meer populaire games hun weg naar de smartphone vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De Samsung Galaxy Z Fold 3 5G is officieel gelanceerd.

Galaxy Z Fold 3 slechtste smartphone sinds de Note 7

Volgend bericht
Details over de Galaxy S22 stromen nu al binnen.

Details over de Galaxy S22 lekken vroegtijdig uit

Gerelateerde berichten
Total
20
Share