Google Pixel Fold komt mogelijk dit jaar nog.

Google Pixel Fold mogelijk geannuleerd vanwege Samsung

Google is niet langer van plan om op korte termijn een opvouwbare telefoon uit te brengen. In eerste instantie werd aangenomen dat de Pixel Fold naast de Pixel 6- serie zou verschijnen, en latere geruchten wezen op een Q4 2021-release. Nu blijkt dat Google geen schijn van kans denkt te maken tegen Samsung, dat in 2019 zijn eerste buigbare toestel uitbracht en momenteel een van de beste opvouwbare telefoons maakt.

Stopzetten of op on-hold

Ross Young van Display Supply Chain Consultants zegt dat het bedrijf Mountain View bestellingen heeft geannuleerd voor onderdelen die nodig zouden zijn geweest voor de Pixel Fold en momenteel wordt dit pas in de eerste helft van 2022 verwacht. Aangezien Google van plan is om in maart de stabiele versie van Android 12L, die bedoeld is voor tablets en opvouwbare telefoons, uit te brengen, werd er vanuit gegaan dat de Pixel Fold nog dezelfde maand zou worden aangekondigd. Code gevonden in de Google Camera-app had ook aangegeven dat het toestel in 2022 zou uitkomen. 

Pixel Fold maakt geen kans

Blijkbaar denkt Google niet dat het apparaat competitief genoeg is om het op te nemen tegen de Samsung Galaxy Z-serie telefoons. In tegenstelling tot de Galaxy Z Fold 3 werd van de Pixel Fold niet verwacht dat hij een stylus zou ondersteunen of zou pronken met een camera aan de voorkant onder het scherm.

Toch waren de geruchten over specificaties allesbehalve teleurstellend. Rapporten hadden gezegd dat de telefoon zou worden geleverd met een 120Hz 7,57-inch intern scherm en zou worden gevoed door de Google Tensor-  chip. Cameraspecificaties waren misschien een beetje een teleurstelling, maar toch respectabel. 

De kosten waren een ander punt van zorg dat het rapport aanhaalt. Samsung maakt veel van de onderdelen zelf en ervaart nu mogelijk schaalvoordelen, maar voor een nieuwkomer als Google maakt een opvouwbare telefoon in eerste instantie misschien niet veel winst.

Hoewel dit nieuws fans zal teleurstellen die enthousiast waren over het eerste opvouwbare apparaat van Google, is het waarschijnlijk beter om het uit te stellen dan een halfbakken telefoon tevoorschijn te halen. Young had eerder gezegd dat Apple tegen 2025 de eerste opvouwbare iPhone zou kunnen uitbrengen .

Dat betekent dat het voor Samsung grotendeels duidelijk is om zijn marktaandeel in de VS en Europa uit te breiden, maar het zal waarschijnlijk nieuwe uitdagingen tegenkomen in andere regio’s.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1163

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.