Google Pixel 7 mogelijk met under-display camera

Google Pixel 7 mogelijk met under-display camera.

De Pixel 6-serie is nog steeds hot uit de hardware-oven, maar hier zijn we met enkele lekken over zijn opvolger – de Pixel 7. Onze goede vrienden bij LetsGoDigital hebben een interessant patent opgegraven dat wijst op een oplossing onder het scherm voor de selfiecamera van de Pixel 7. Het betreffende patent is op 31 augustus ingediend bij de USPTO (het United States Patent and Trademark Office) door Google LLC en vervolgens gepubliceerd op 16 december 2021. Het hele document bestaat uit 16 pagina’s en beschrijft een manier om creëer een groter schermgebied zonder de telefoon te vergroten.

Under-display camera

De zoektocht naar de ononderbroken mobiele weergave-ervaring op volledig scherm lijkt zijn metaforische heilige graal te bereiken, aangezien veel fabrikanten nu proberen het idee van een selfie-camera onder het scherm te exploiteren.

ZTE deed het met de Axon 30 en vervolgens perfectioneerde Samsung het concept in zijn Galaxy Z Fold 3-apparaten. Net zoals opvouwbare telefoons een blijvertje zijn, lijkt het erop dat camera’s onder het scherm het volgende grote ding in mobiele technologie zullen zijn.

Patent Google Pixel 7

Terug naar het betreffende patent. Volgens de afbeeldingen en beschrijving in de documenten probeert Google de camera aan de voorkant en alle sensoren onder het scherm te verbergen. Google heeft al een soortgelijk patent ingediend dat een telefoon beschrijft met een camera onder het scherm, maar de methode was gebaseerd op een prisma om het licht te projecteren op het gedeelte boven de camera en de sensoren.

De in het huidige patent beschreven oplossing is veel kosteneffectiever en sluit aan bij de technologie die andere merken toepassen. Het gedeelte van het display boven de camera kan worden gepolariseerd en in- of uitgeschakeld om licht door te laten, waardoor de selfiecamera en alle sensoren functioneel zijn.

Er is nog een link naar de technologie die Samsung gebruikt in zijn Z Fold 3-model, ontdekt door LetsGoDigital. Blijkbaar heeft Google een ex-Samsung-display-ingenieur ontvoerd – Sangmoo Choi, die wordt vermeld als mede-uitvinder in het bovengenoemde patent. Kijkend naar Choi’s cv op LinkedIn, trekt één specifiek punt de aandacht. “Panelarchitectuur voor nieuwe vormfactor/toepassingen (bijv. transparante displays).”

Eindelijk vernieuwend?

Een patent is natuurlijk niets meer dan een stapel papier met wat slimme ideeën en een paar stempels en handtekeningen. Er is geen garantie dat we dit op een productieapparaat zullen zien, hoewel we – afgaand op de industrietrend op het gebied van mobiel – zeggen dat het zeer waarschijnlijk is dat de volgende Pixel-telefoon een camera onder het scherm heeft.

De Pixel 6-serie werd eind vorig jaar gelanceerd en er is nog genoeg tijd voordat een opvolger in de schappen ligt, dus misschien krijgen we toch een Pixel 7 met een volledig edge-to-edge frontdisplay. Er zijn momenteel beperkingen aan deze technologie, en je kunt zowel onze Axon 30 review als het Galaxy Z Fold 3-stuk bekijken om alle details te krijgen. Om een ​​lang verhaal kort te maken, deze camera’s zijn onder bepaalde omstandigheden nog steeds zichtbaar en de kwaliteit van het scherm erboven is niet vergelijkbaar met de hoofdeenheid.

Desalniettemin, naarmate meer en meer techreuzen deze technologie proberen te gebruiken, zullen alle miljoenen die aan R&D worden besteed, ongetwijfeld evolueren en de under-display camera’s van de toekomst perfectioneren. En dat is goed nieuws voor alle mensen die een hekel hebben aan perforaties en inkepingen. Het enige wat we nu moeten doen is wachten.

Bron: LetsgoDigital

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Samsung Galaxy S21 FE officieel gelanceerd.

Galaxy S21 FE is officieel: de absolute must-have van dit moment

Volgend bericht
De Motorola Moto G Stylus (2022) lekt voor het eerst in renders.

Motorola Moto G Stylus (2022) bevestigt het ontwerp en het 90Hz-scherm

Gerelateerde berichten
Total
1
Share