Google Pixel 6 nu duidelijk in renders te zien.

Google Pixel 6 komt met radicaal nieuw design

De Google Pixel-lijn was niet zo succesvol als aanvankelijk verwacht. Maar nu LG permanent buiten beeld is en een interne chipset bijna klaar voor verzending, suggereert een enorm Google Pixel 6-lek dat het bedrijf op het punt staat zijn hele smartphonelijn te vernieuwen.

Compleet nieuw ontwerp

Ten eerste keert Google terug naar zijn oude manieren met plannen voor twee vlaggenschip-smartphonemodellen. De line-up voor 2021 zal bestaan ​​uit de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro , volgens de informatie die wordt gedeeld door Front Page Tech en leaker Jon Prosser.

Prosser heeft een redelijk trackrecord als het gaat om pixellekken. Het is ook vermeldenswaard dat leaker Max Weinbach de legitimiteit van dit Pixel 6-ontwerp heeft bevestigd, hoewel de kleuren in de weergaven mogelijk niet de laatste zijn. Terug naar het lek, recente Pixel-smartphones hebben een behoorlijk saaie vierkante cameramodule aan de achterkant, maar de gelekte Pixel 6- en Pixel 6 Pro-weergaven (gebaseerd op echte hands-on foto’s van de telefoons) laten een radicaal nieuw ontwerp zien dat draait om een rechthoekige camerabobbel.

Die nieuwe bult is bedekt met zwart glas en strekt zich uit over de hele breedte van het achterpaneel. In het geval van de Google Pixel 6 zou er twee camera’s zijn – vermoedelijk hoofd- en ultrabrede shooters – en de gebruikelijke LED-flitser.

De Google Pixel 6 Pro krijgt een derde camera aan de achterkant. Die fungeert waarschijnlijk als een vorm van telefoto-shooter, een functie die was opgenomen in de Pixel 4- serie maar verwijderd uit de Pixel 5 van vorig jaar .

Helaas is er nog geen woord over de specificaties. Maar Google Pixels zijn over het algemeen enkele van de beste cameratelefoons die er zijn , dus nu de eerste drievoudige camera-installatie van het merk naar verluidt in de maak is, hebben Samsung en Apple misschien reden om zich zorgen te maken.

Meer kleur op de Pixel 6

Ook op de ontwerpafdeling speelt de camerabobbel een belangrijke rol. Vroege Google Pixel-telefoons boden tweekleurige ontwerpen, hoewel dit op latere modellen werd gedumpt. Met de Pixel 6 en Pixel 6 Pro speelt Google opnieuw met kleuren en lijkt het een ontwerp met drie kleuren te plannen.

De weergaven geven aan dat het bestaat uit een meer neutrale kleur over tweederde van het achterpaneel. Daarboven zit de zwarte camerabobbel en een extra strook glas die in een donkerdere tint is geverfd.

De kleurstellingen die Google aanbiedt op de laatste Pixel 6– en Pixel 6 Pro-apparaten kunnen verschillen, maar de weergaven duiden op een wit-zwart-oranje combinatie, een champagne goud-zwart-gouden afwerking en een champagne goud-zwart-oranje kleurstelling. De eerste twee hebben een zwarte lijst en de laatste heeft een gouden.

Voorzijde

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, lijkt het erop dat Google ook belangrijke upgrades heeft gepland voor de voorkant van zijn Pixel 6-vlaggenschepen, zodat beide modellen  bij de lancering op de lijst met beste telefoons van 2021 staan . Hun vorm is nu vierkant en het scherm biedt nog steeds indrukwekkend dunne (en schijnbaar uniforme) randen. Er is ook een gecentreerd gat voor de selfiecamera – de camera van de Pixel 5 bevindt zich in de linkerhoek – en een vingerafdruklezer op het display, wat betekent dat Google eindelijk afscheid neemt van de aan de achterkant gemonteerde sensor.

Lancering

Google kondigt doorgaans rond oktober nieuwe vlaggenschip-smartphones aan. De Pixel 5 van vorig jaar debuteerde op 30 september en de Pixel 4 werd aangekondigd op 15 oktober, waarbij elk model daarvoor ergens tussenin verscheen.

Als je dat in overweging neemt, is de kans groot dat Google de Pixel 6 en Pixel 6 Pro begin oktober aankondigt, gevolgd door een releasedatum ongeveer een week of twee later.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1192

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.