Het is onduidelijk wanneer en hoe de Pixel 5 in Nederland leverbaar zal zijn.

Google Pixel 5a komt waarschijnlijk niet naar Nederland

Twee maanden nadat de middenklasse Pixel 5a volledig uitlekte, heeft Google naar verluidt de beslissing genomen om de aankomende smartphone in bepaalde markten te annuleren vanwege het aanhoudende wereldwijde chiptekort, dat de meeste grote elektronicabedrijven heeft getroffen. Hier hoort Nederland waarschijnlijk ook bij.

Beslissing over de Pixel 5a

Het nieuws over de gedeeltelijke annulering van de Pixel 5a komt met dank aan Jon Prosser en volgt op een beslissing die naar verluidt pas vanmorgen is genomen. De verklaring van Google suggereert dat de middenklasse-smartphone uit alle regio’s is verwijderd, behalve de VS en Japan.

Een Pixel 5a-aankondiging wordt verwacht in juli of augustus, voorafgaand aan het debuut van Pixel Watch en Pixel 6 later dit jaar. Google is van plan om de huidige generatie Pixel 4a en Pixel 4a 5G in 2021 te blijven verkopen in markten waar de nieuwere Pixel 5a 5G niet beschikbaar is.

Ter referentie: Google Pixel 4a is beschikbaar in de volgende markten: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Japan, Singapore, Spanje, Taiwan, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten.

De duurdere Pixel 4a 5G van Google wordt verkocht in deze landen: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Japan, Taiwan, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten.

Zoals je kunt opmerken is Nederland nooit een land geweest waar de Pixel smartphones werden verkocht. Via grijze import waren deze altijd wel beschikbaar in Nederland.

Werkelijk een upgrade?

Of dit goed of slecht nieuws is voor klanten buiten de VS en Japan staat ter discussie. De uitgelekte op CAD gebaseerde Pixel 5a-weergave liet doorschemeren dat het simpelweg een bijgewerkte versie van de Pixel 4a 5G is, al een indrukwekkend apparaat gezien de prijs, met een betere chipset. 

Ter herinnering: de Pixel 4a 5G kost $ 499 in de VS en biedt Qualcomm’s Snapdragon 765G, 128 GB opslagruimte, een 6,2- inch geperforeerd scherm en stereoluidsprekers.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.