Google Pixel 5 zal ‘reverse wireless charging’ ondersteunen

Het delen van de batterij op de Pixel 5 zal een nieuwe feature worden.

Recentelijk heeft Google de developerspreview van Android 11 gelanceerd. Deze versie stelt ontwikkelaars in staat om alvast aan de gang te gaan met deze aankomende versie van Android. Binnen Android 11 is nu de functie ‘Batterij delen’ ontdekt. Deze nieuwe functie lijkt een directe verwijzing te zijn naar de Pixel 5. Hierdoor zal de smartphone vrijwel zeker deze functie gaan ondersteunen.

Reverse Wireless Charging

De nieuwe functie binnen Android 11 verklapt dus feitelijk dat de Pixel 5 waarschijnlijk over ‘Reverse Wireless Charging’ zal beschikken. Het is eigenlijk een dure term om aan te geven dat de accucapaciteit gedeeld kan worden met andere smartphones of accessoires die draadloos laden ondersteunen. Vooral accessoires, zoals smartwatches, hebben baat bij deze techniek. Op deze manier kan de gadget makkelijk opgeladen worden door hem simpelweg op de smartphone te leggen.

Het is zeker geen nieuwe techniek. Meerdere fabrikanten bieden deze functie sinds geruime tijd al aan. In dat opzicht is de Pixel 5 dus een nakomertje. Dat het er aan zat te komen konden wij echter wel op onze vingers natellen. Binnen Android 11 is het delen van de batterij nu een onderdeel geworden van het instellingenmenu.

Zoeken in het menu

Je moet echter wel goed zoeken binnen het instellingenmenu van Android 11 om deze functie tegen te komen. Op dit moment wordt er dus niet zomaar nog iets prijsgegeven. Wanneer je het gevonden hebt wordt er kort iets verteld over het delen van de accu. Na wat verder speurwerk is men er ook achter gekomen dat de functie is ingebouwd onder com.google.android en niet onder com.android. Deze feature zal dus niet beschikbaar komen in de openbare versie van Android 11. Dit bevestigd nogmaals dat de functie specifiek ontwikkelt lijkt te worden voor de Pixel 5.

Code

De komst van deze functie wordt vooral dieper in de code gevonden. Zo wordt ook de naam ‘redfin’ in de code gevonden. Deze codenaam staat volgens verschillende bronnen voor een opkomende Pixel smartphone voor dit jaar. Al vaker hebben verschillende partijen aanwijzingen gevonden in de broncdoe van het besturingssysteem Android in aanloop naar een nieuwe Pixel-smartphone. Bij de Pixel 5 lijkt dit niet anders te zijn. Het geeft op deze manier een prima inkijk van wat wij kunnen verwachten van de nieuwe smartphone. Over het ontwerp wordt intern nog gesproken, maar ongetwijfeld zal hier binnenkort meer informatie over naar buiten komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Galaxy Fold in september in de winkels

Samsung Galaxy Fold 2 komt met S-Pen en in-display camera

Volgend bericht

Sonu Xperia L4 ziet het daglicht met enkele leuke features.

Sony Xperia L4 komt met 21:9 scherm en triplecamera

Gerelateerde berichten

Total
6
Share