Het is onduidelijk wanneer en hoe de Pixel 5 in Nederland leverbaar zal zijn.

Google Pixel 5 is officieel; smartphone voor de massa

Na lang wachten heeft Google vandaag eindelijk hun Pixel 5 gelanceerd. De smartphone is in de aanloop naar de lancering veelvuldig besproken, maar ditmaal wist de gigant het model goed onder de radar te houden. Sinds vandaag is het officieel duidelijk wat de smartphone ons werkelijk te bieden heeft.

Design Pixel 5

De nieuwe Pixel 5 is zeker geen smartphone die je snel tegen zal komen als het gaat om het ontwerp. Eenvoud heeft bij het ontwerpen absoluut boven aan de lijst gestaan. De hoogwaardige materialen hebben plaatsgemaakt voor eenvoudigere materialen. Dit heeft direct als voordeel dat de Pixel 5 hierdoor prijstechnisch een stuk interessanter wordt. Het ontwerp zal wellicht niet iedereen aanspreken, want high-end oogt hij zeker niet. Desondanks verwachten wij dat Google met deze nieuwe designtaal wel de juiste weg gaat bewandelen.

Specificaties in een vogelvlucht

Ondanks het wat sobere design is de hardware weer prima te noemen. De Pixel 5 wordt geleverd met een 6 inch Full HD OLED-scherm met een verversingsfrequentie van 90 Hz. Het is zeker niet het grootste en beste scherm, maar zeker niet slecht te noemen.

Voor de rekenkracht is er gekozen voor de Snapdragon 765G. Dat betekent dat ook dit model standaard 5G zal ondersteunen. Als extra ondersteuning is de Pixel 5 voorzien van 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag.

Aan de achterzijde is wederom de 12 MP hoofdcamera toegepast die wij al eerder hebben gezien. Deze camera wordt nog eens ondersteunt door een 16 MP ultrabreedhoeklens. Deze combinatie staat weer gerant voor sublieme foto’s zoals wij dit gewend zijn van deze modellen. Voor de selfies is er een 8 MP camera aanwezig. Deze ‘lagere’ cijfers in de lenzen betekent dus niet dat de camera’s minder presteren. Het is juist de software die het maximale uit de lenzen weet te trekken.

Voor de accu is er gekozen voor een capaciteit van 4080 mAh. Dit is in ieder geval een flinke verbetering ten opzichte van de Pixel 4 XL. Hierdoor kun je rekenen op een langere standbytijd.

Prijs en beschikbaarheid

Wij moeten helaas wel concluderen dat de Pixel 5 in Nederland niet officieel in de verkoop zal gaan. Via grijze import kan via verschillende Nederlandse bedrijven alsnog de Pixel 5 worden aangeschaft. De verkoopprijs in Nederland zal hierdoor uitkomen op ongeveer € 700,= tot € 750,=. Hierbij is er geen keuze uit opslag of werkgeheugen. Hierdoor houdt Google het tamelijk eenvoudig voor de consument als voor zichzelf.

In Amerika zullen de leveringen op 15 oktober starten. Tot die tijd hoeven wij dus niet te verwachten dat het model ergens in Nederland opduikt. Ter promotie van de Pixel 5 biedt de techreus nog verschillende andere gratis diensten aan welke vermoedelijk niet in Nederland actief zullen zijn. Zo krijg je daar ook nog drie maanden Stadia Pro, Youtube Premium, 100 GB cloudopslag, Google Play Pass en Google Play Points.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.