Google Pixel 4a wordt spoedig verwacht na nieuwe lek

De lancering van de Google Pixel 4a is aanstaande nu hij in verpakking is gespot.

Al geruime tijd zit iedereen te wachten op de werkelijke lancering van de Pixel 4a. Vandaag zijn er foto’s opgedoken van de officiële verpakking. Dit geeft ons direct het vermoeden dat de lancering van de smartphone aanstaande is. Vrijwel elk detail over het model zijn tevens vandaag naar buiten gelekt. Veel nieuwe informatie zal er bij lancering dan ook niet meer zijn. 

Verpakking

Op het internet is een foto verschenen waarop enkele dozen te zien zijn waarin de Pixel 4a is opgeborgen. Op de doos is een afbeelding te zien van de achterzijde van de smartphone. In de linker bovenhoek zien wij het ‘camera-eiland’ terug. Daarnaast zien wij op deze zelfde achterzijde de vingerafdrukscanner terug.

De bewuste foto is gedeeld door TechDroider. Dit is een bekende lekker welke voornamelijk via Twitter werkt. Of deze bewuste foto daadwerkelijk via deze lekker komt is nog onduidelijk. De foto ziet er echter wel legitiem uit. De lancering van de Pixel 4a zal dus zomaar aanstaande kunnen zijn. Op dit moment heeft Google nog geen datum kenbaar gemaakt voor de lancering van deze smartphone.

Geen Pixel 4a XL

Er was even sprake van het feit dat de fabrikant ook met de Pixel 4a XL zou komen. Dit zou overeenkomen met eerdere lanceringen. Inmiddels is het duidelijk dat Google dit model compleet heeft laten vallen. Hier zijn echter wel duidelijke redenen voor. Zo werden de voorgangers nog geleverd met een 5.6 inch en 6 inch scherm. De nieuwe Pixel 4a wordt geleverd met een 5.81 inch OLED-scherm. In de linker bovenhoek treffen wij dan nog een 8 megapixel selfiecamera aan.

Het zijn juist deze schermgroottes die de fabrikant hebben doen besluiten om de Pixel 4a XL te laten vallen. Google ziet hier geen toegevoegde waarde meer in.

Details Pixel 4a

Naast de gelekte foto zijn er ook nog de nodige details kenbaar gemaakt over de Pixel 4a zelf. Zo is het duidelijk dat bijvoorbeeld Face Unlock niet aanwezig zal zijn op deze smartphone. Om de smartphone te ontgrendelen kun je de vingerafdrukscanner aan de achterzijde gebruiken. Aan deze zelfde achterzijde zien wij een cameramodule waarin een 12.2 megapixel camera is verwerkt.

Een van de mooie features op de Google Pixel-smartphones zijn de indrukwekkende cameraprestaties. Dit zal op de Pixel 4a wederom niet anders zijn. Zo kan de camera aan de achterzijde video’s opnemen in Full HD-resolutie bij 30fps, 60fps, en 120fps. In 4K-resolutie kan de video opgenomen worden bij 30fps. De selfiecamera kan bij deze zelfde framerate in Full HD video’s opnemen.

Hardware

De Pixel 4a zal de beschikking krijgen over de Snapdragon 730 chipset. Deze processor hebben wij recentelijk ook al aangetroffen in de Galaxy A71 en de Mi Note 10 Pro. De chipset staat dus wel garant voor mooie prestaties. Daarnaast biedt de chipset een flinke upgrade als het gaat om de rekensnelheid ten opzichte van vorig jaar.

De verwachting is dat de smartphone standaard geleverd zal worden met 4 GB werkgeheugen. Volgens andere bronnen moeten wij echter nog serieus rekening houden met 6 GB werkgeheugen. Op dit punt zijn de verschillende bronnen nog afwijkend in informatie. Voor de ospalg heb je standaard 64 GB of 128 GB beschikbaar.

Standaard zal de Pixel 4a met Android 10 worden uitgeleverd. Voor de komende drie jaar kan de smartphone echter de verschillende updates tegemoet zien. Een update naar Android 11 en diens opvolger zitten er dus sowieso bij. Het model is via de standaard muurlader snel op te laden, maar draadloos laden is niet mogelijk. Dit hadden wij persoonlijk ook niet verwacht. Wij praten immers nog steeds over een mid-range smartphone.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Al geruime tijd zit iedereen te wachten op de werkelijke lancering van de Pixel 4a. Vandaag zijn er foto's opgedoken van de officiële verpakking. Dit geeft ons direct het vermoeden dat de lancering van de smartphone aanstaande is. Vrijwel elk detail over het model zijn tevens vandaag naar buiten gelekt. Veel nieuwe informatie zal er bij lancering dan ook niet meer zijn. 

LG toont nieuw ontwerp: smartphone van de toekomst

Volgend bericht

Vermodelijk mogen wij in mei de LG Velvet verwelkomen.

LG Velvet wordt de eerstvolgende 5G smartphone van het merk

Gerelateerde berichten

Total
1
Share