De lancering van de Google Pixel 4a is aanstaande nu hij in verpakking is gespot.

Google Pixel 4a wederom uitgesteld; lancering in oktober

Enkele weken geleden wisten wij nog te berichten dat de Pixel 4a zijn opwachting ergens in juli zou maken. Inmiddels lijkt de maand juli ook niet meer haalbaar. Om verschillende redenen komt de Pixel 4a nu waarschijnlijk pas in oktober beschikbaar. Spreken wij echter dan nog wel over de Pixel 4a of wordt het dan direct de Pixel 5?

Uitstel Pixel 4a

Om het even allemaal helder en duidelijk op papier te krijgen moeten wij de maand juli nog niet helemaal afschrijven. Op 13 juli wil Google namelijk de nieuwe smartphone nog wel gewoon lanceren. Hierna zal het echter voor lange tijd muisstil worden. De eerste leveringen zullen namelijk pas in oktober plaatsvinden volgens bronnen. Dit is een extra fikse vertraging op een smartphone die al flink vertraagd is. Daarnaast zal de Pixel 4a enkel in het zwart beschikbaar komen. Eerder lekte er betrouwbare informatie naar buiten dat het model ook in het blauw beschikbaar zou komen. Google heeft inmiddels van deze kleur afscheid genomen.

Een exacte reden voor deze vertraging wordt niet gegeven. Je kunt het ditmaal niet geheel aan de pandemie toewijzen. Andere fabrikanten weten immers wel hun lanceringen op tijd te plannen om hierna de leveringen op te starten. De forse vertraging zal dus andere factoren met zich meedragen.

Is het de Pixel 5?

De geruchtenmolen rondom de Pixel 4a wordt alleen nog maar verwarrender. Een andere bekende en betrouwbare bron spreekt nu uit dat de specificaties helemaal niet bij dit toestel horen. Volgens hem hebben wij het hier gewoon over de Pixel 5. Hij voegt aan zijn tweet wel toe dat hij deze informatie niet eerder kon delen vanwege te weinig informatie. We moeten daarom dit losse Twitterbericht met een flinke korrel zout nemen verwachten wij. Ons inziens zijn de specificaties niet goed genoeg voor de Pixel 5.

Over de Pixel 4a hebben wij in de afgelopen maanden genoeg geschreven. Over de Pixel 5 is tot op heden weinig bekend. Er gaan inmiddels wel wat geluiden rond omtrent de adviesprijs en de processor die Google zal gebruiken. Daarnaast lijkt het duidelijk te zijn dat dit model draadloos laden zal ondersteunen.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.