De Google Pixel 4a is voor het eerst in het echt gespot.

Google Pixel 4a voor het eerst in het wild gezien

Het was de bedoeling dat de nieuwe Pixel 4a dit jaar Google I/O ontwikkelaarsconferentie zijn debuut zou maken. Nu deze geannuleerd is lijkt de komst van de smartphone dichterbij dan ooit. Het is dan ook niet vreemd te noemen dat er een exemplaar in het openbaar is gespot. Al eerder werd er een exemplaar gezien, echter bleek dit later een goede bewerking te zijn geweest.

Meer vertrouwen

De getoonde foto’s lijken in ieder geval een stuk betrouwbaarder te zijn. Er zijn momenteel geen punten waar je je vraagtekens bij kunt zetten. Dit was bij de eerste foto’s wel anders. Hierdoor is er meer vertrouwen in de getoonde foto’s die nu online zijn verschenen. Zo komen de foto’s ook beter overeen met eerdere renders die online zijn verschenen. Uiteraard kunnen deze renders ook niet helemaal correct zijn en kan het dus in dat opzicht nog alle kanten op. De foto’s die wij nu in ieder geval zien zijn niet digitaal bewerkt.

Pixel 4a is een stuk moderner

De nieuwe Pixel 4a is in ieder geval een stuk moderner te noemen in vergelijking met de high-end Pixel 4 XL. Dit komt mede door de relatief kleine bezels rondom en de kleinere schermrand aan de onderzijde. Daarnaast heeft de fabrikant er voor gekozen om de Pixel 4a te voorzien van een gat in het scherm waarin de selfiecamera is weggewerkt. Volgens laatste geruchten beschikt de smartphone over een 8 megapixel selfiecamera.

Aan de achterzijde is nog steeds de opvallende cameramodule aanwezig. Wij moeten er echter wel rekening mee houden dat de Pixel 4a met een simpelere opzet zal moeten werken. Hierdoor wordt de smartphone mogelijk geleverd met een enkelvoudige cameralens van 12 megapixel. Aan deze achterzijde is het ‘premium’ gevoel wel weggenomen door Google. Zo heeft men gekozen voor een plastic behuizing aan de achterzijde. Hierdoor oogt de Pixel 4a een stuk goedkoper. Daarnaast is de tweekleurige opzet aan de achterzijde weggevallen.

Pixel 4a XL op komst?

De grote vraag is nu echter of de Pixel 4a XL werkelijk op komst is. Hier lijkt niemand op dit moment een antwoord op te hebben. Voor de eenvoud gaan wij er vooralsnog van uit dat er ook een grotere, maar goedkopere variant op stapel staat. Informatie over deze smartphone ontbreekt op dit moment op elk vlak. Het ontbreken van verschillende testen of afbeeldingen doet ons vermoeden dat de fabrikant de komst van de Pixel 4a XL naast zich heeft neergelegd.

Wanneer de Pixel 4a XL werkelijk zal komen wordt dit mogelijk de eerste smartphone vanuit Google die 5G zal ondersteunen. Daarnaast zullen er ook nog standaard 4G-versies op de markt worden gebracht. Zijn kleinere broer wordt waarschijnlijk geleverd met de Snapdragon 730 chipset en de ondersteuning van 5G is hierdoor goed uit te sluiten. De smartphone kan simpelweg de snelheid van deze snellere netwerken niet goed verwerken.

Prijs en modellen

De Pixel 4a zal waarschijnlijk in een configuratie geleverd worden met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Voor de standaarden van een Pixel-smartphone is dit erg goed te noemen. Daarnaast wordt de nieuwe telg geleverd met een 5,8 inch scherm, waardoor de Pixel 4a marginaal in schermgrootte groeit.

De verwachting is dat de Pixel 4a een adviesprijs zal krijgen van rond de € 450,=. Hierdoor zal de smartphone ongeveer € 50,= duurder worden ten opzichte van zijn voorganger bij lancering.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.