Vodafone Duitsland heeft de datum van 22 mei gereserveerd voor de lancering van de Google Pixel 4a.

Google Pixel 4a komt mogelijk op 22 mei uit

Uit interne documenten van Vodafone blijkt dat Google hun Pixel 4a op 22 mei wil lanceren. Vorig jaar mei werd nog de Pixel 3a gelanceerd, dus deze datum komt overeen met de eerdere tijdspanne die de fabrikant hanteert. Doorgaans worden de Pixel-smartphones niet in Nederland uitgebracht. Via verschillende websites kunnen deze echter vaak wel besteld worden. 

Prijs Pixel 4a

Het gerucht over deze datum komt van een Duitse betrouwbare bron die de stukken van Vodafone heeft ingezien. Deze provider biedt in Duitsland juist wel weer de Pixel-smartphones aan. Exacte informatie over de prijsstelling is helaas nog niet gemeld. Vorig jaar werd de Pixel 3a nog voor een prijs van € 399,= gelanceerd. Het is aannemelijk dat de nieuwe Pixel 4a deze prijs zal overnemen. Met deze prijs zal de nieuwste telg net onder de prijs van de iPhone SE (2020) zitten. Uit de stukken is wel gebleken dat Vodafone de datum 22 mei communiceert. Deze datum houden wij dan voorlopig nog even aan.

De kans dat de Pixel 4a officieel naar Nederland zal komen is erg klein. Tot op heden heeft Google de smartphone nog nooit naar Nederland gebracht. Het zou ons wel verrassen als de zoekgigant anders doet besluiten.

Specificaties

De Pixel 4a wordt Google’s eerste smartphone met een gat in het scherm voor de selfiecamera. Het scherm zelf betreft een 5,81 inch OLED-display met een maximale resolutie van 2340×1080 pixels. Er worden geen verdere opvallende zaken verwacht rondom dit scherm zoals een hogere verversingsfrequentie. Het scherm in deze Pixel 4a is hierdoor wel weer iets gegroeid ten opzichte van zijn voorganger.

De smartphone wordt aangedreven door de Snapdragon 730 chipset. Het is zeker niet de snelste en nieuwste chipset, maar hier gaat het dan ook niet om bij het nieuwe model. Het moet juist een betaalbare smartphone worden. De chipset wordt verder ondersteunt door 6 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Aan de achterzijde is de Pixel 4a voorzien van een 12 MP camera. Voor de selfiecamera heeft Google gekozen voor een 8 MP lens.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.