Google Pixel 4a in detail gelekt

De Google Pixel 4a heeft inmiddels al wat meer vorm gekregen.

Het was al langer bekend dat de Pixel 3a en Pixel 3a XL het beter doen in vergelijking met de ‘vlaggenschepen’. Wij waren dan ook aan het wachten op de komst van de Pixel 4a. Vandaag zijn er plotseling veel details naar buiten gebracht over dit nieuwe betaalbare model van Google. Het lek is samengevoegd met enkele renders van het nieuwe model wat aanstaande is.

Ontwerp

Het vernieuwde ontwerp van de Pixel 4 was voor veel fans even slikken. Toch lijkt het vernieuwde ontwerp wel goed in de smaak te zijn gevallen. De nieuwe Pixel 4a zal dit ontwerp dan ook in grote lijnen overnemen. In dat opzicht zijn er dus weinig verassingen tot dusver te melden over de nieuwe smartphone. Toch is er wel wat opvallends te melden aan de achterzijde. Wie namelijk goed kijkt ziet dat de Pixel 4a aan de achterzijde over een enkele camera beschikt. Hier moet de midranger dus een lens inleveren ten opzichte van zijn grote broer.

Het is duidelijk dat Google niet heeft gekozen voor een extra ultrabreedhoeklens. In plaats hiervan leunt de fabrikant stevig op het succes van de belangrijkste camera. Je mag dan nog steeds rekenen op speciale features zoals Astrophotography en Night Sight. Op deze zelfde achterzijde zien wij de terugkeer van de vingerafdrukscanner op de achterzijde van de smartphone.

Voorzijde

Aan de voorzijde is de grootste wijziging op te merken. De Pixel 4a moet helaas afscheid nemen van de 3D gezichtsherkenning en het Motion Sense systeem. Voor deze technieken was nog een tamelijk grote notch nodig. Deze is nu verwijderd en heeft Google gekozen voor een klein gat in het scherm waar de selfiecamera in is verwerkt. Elk nadeel heeft dus ook weer zijn voordeel zeggen wij dan maar.

Het scherm heeft rondom gelijke bezels. In vergelijking met andere fabrikanten misschien nog wel wat aan de dikke kant. In de Pixel 3a en Pixel 3a XL werd nog gebruik gemaakt van OLED-techniek. De verwachting is dat de fabrikant deze trend in de nieuwe Pixel 4a zal doorzetten. Het scherm zal echter wel groeien van 5.6 inch naar 5.8 inch.

Hardware

Over de hardware is nog weinig duidelijk en zijn er enkel nog maar speculaties. Voor elk gerucht valt zeker wat te zeggen. De eerste verwachtingen zijn echter dat de Pixel 4a geleverd zal worden met de Snapdragon 675 chipset. Dit ligt meer in de lijn der verwachtingen als je naar de voorganger kijkt. Als Google echter naar de toekomst kijkt zijn er nog een hoop concurrenten die spoedig met een betaalbaar model op de markt zullen komen. Een wat krachtigere processor zal de Pixel 4a beter sieren. Het is dus goed mogelijk dat deze smartphone wordt voorzien van de Snapdragon 730 chipset.

Het is de verwachting dat de smartphone standaard wordt geleverd met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Uiteraard zal Android 10 standaard voorgeinstalleerd zijn.

Het is nog niet bekend wanneer de Pixel 4a werkelijk gelanceerd zal worden. De kans is echter groot dat het model op de Google ontwikkelaarsconferentie gelanceerd zal worden. Deze wordt begin mei gehouden. Wij houden ons hier dan ook voorlopig maar aan vast.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Het MWC moet het dit jaar mogelijk zonder Samsung doen.

Samsung Galaxy S11 kan wel eens de Galaxy S20 worden

Volgend bericht
De Reno3 en de Reno3 Pro zijn nu officieel en komen spoedig naar Nederland.

Oppo lanceert de Reno3 en de Reno3 Pro

Gerelateerde berichten
Total
1
Share