De zeer betaalbare Google Pixel 4a is vandaag gelanceerd.

Google Pixel 4a eindelijk officieel gelanceerd

Na maanden uitstel heeft Google vandaag eindelijk hun Pixel 4a smartphone gelanceerd. Het langverwachte model was in de aanloop naar de lancering meermaals gelekt. Veel informatie was daarom op voorhand al wel bekend. De prijs is echter wel opmerkelijk te noemen. Deze valt gek genoeg lager uit dan wij aanvankelijk hadden gedacht. Dat is dus zeker positief te noemen.

Pixel 4a in een vogelvlucht

De nieuwe Pixel 4a wordt geleverd met een 5.8 inch Full-HD+ scherm. In de linkerbovenhoek zien wij een gat in het scherm. Deze biedt plaats aan de 8 MP selfiecamera. Dit is dezelfde camera die wij al tegenkomen op de bestaande Pixel 4. Onderhuids zijn er wel serieuze verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de Pixel 3a. De chipset heeft een flinke upgrade gekregen. Er is gekozen voor de Snapdragon 730G chipset. Op het gebied van rekenkracht kunnen wij dus al zien dat de Pixel 4a een volwassen smartphone is geworden. Deze rekenkracht wordt nog eens bijgestaan door 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag.

De smartphone zal standaard geleverd worden met Android 10, maar een upgrade naar versienummers 11, 12 en 13 zijn inmiddels gegarandeerd door het bedrijf.

Camera achterzijde

Het is inmiddels bekend dat de camera’s op de Pixel-smartphones erg goed zijn. De verdere verfijning hiervan is dan ook weer merkbaar op de Pixel 4a. De cameramodule komt rechtstreeks uit de Pixel 4. Het resultaat zal op papier echter wat minder goed zijn, maar dankzij softwarematige aanpassingen zul je hier vrijwel geen hinder van ondervinden. Desondanks biedt de Pixel 4a wel de best camerasetup voor een smartphone in het middensegment.

De verschillen in dit segment worden onder andere gemaakt door de ondersteuning van Portrait Mode en Night Sight. Video’s kunnen opgenomen worden in 4K-resolutie bij 30fps. Een Full HD video kan geschoten worden in 120fps.

Prijs en beschikbaarheid

De voorverkoop van de Pixel 4a is in Amerika al van start gegaan. Het is de verwachting dat de verkopen goed van start zullen gaan. De prijs is namelijk gezakt ten opzichte van zijn voorganger. Zo zal de Pixel 4a voor € 389,= van eigenaar wisselen. Dit is een klein maar positief verschil. De exacte lijst met landen waar de smartphone geleverd zal worden moet nog beschikbaar gesteld worden. Wel weet Google te melden dat de Pixel 4a op 10 september de voorverkoop zal starten in Engeland. De eerste levering zullen dan per 1 oktober plaatsvinden. Het is de verwachting dat Europa hier niet veel van af zal wijken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.