De Pixel 4a 5G wordt de goedkopere variant van de Pixel 5.

Google Pixel 4a 5G en Pixel 5 krijgen dezelfde chipset

Volgens doorgaans goed geïnformeerde bronnen werkt Google momenteel aan een 5G-versie van de Pixel 4a. Vreemd genoeg krijgt dit specifieke model dezelfde chipset mee als de Pixel 5. Je kunt je dus daadwerkelijk af gaan vragen wat de toegevoegde waarde van dit laatstgenoemde model nog zou zijn. Het is daarnaast duidelijk geworden dat de Pixel 5 XL naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal komen.

Google Search

De informatie over deze smartphones is naar boven gekomen in de broncode van de Google Search applicatie. Hierin wordt melding gemaakt van de Pixel 4a 5G en de Pixel 5. De Pixel 5 XL ontbreekt in het rijtje. Tot op heden was het vrijwel standaard dat er een compact model op de markt kwamen en een model met een groter scherm. Hier lijkt Google nu van af te willen stappen met de Pixel 5. De informatie in de broncode is helaas niet genoeg om daadwerkelijk specificaties boven water te krijgen, maar andere bronnen kunnen gelukkig hier wel wat meer details over geven.

Verschillen Pixel 4a 5G en Pixel 5

Nu wij de wetenschap hebben dat zowel de Pixel 4a 5G en de Pixel 5 over exact dezelfde chipset zullen beschikken lijken de verschillen een stuk kleiner te zijn. Niets is minder waar echter. De aankomende Pixel 5 moet zich meer richting de high-end sector verplaatsen. Je hebt nog altijd de beschikking over de Snapdragon 765G chipset. Deze zal echter over meer werkgeheugen gaan beschikken. Daarnaast wordt de Pixel 5 een smartphone die 120 Hz verversingsfrequentie in het scherm ingebouwd zal hebben.

De Pixel 4a 5G zal in dat opzicht meer een ingetogen versie worden van de Pixel 5. De ondersteuning van 5G blijft natuurlijk een belangrijk punt, maar onderhuids zullen de verschillen een stuk groter worden. Zo zal er minder werkgeheugen tot je beschikking zijn en zal er een standaard scherm gebruikt worden. Met deze smartphone wil Google dan ook graag de concurrentie aan gaan met andere fabrikanten die een goedkope 5G-smartphone op de markt brengen.

Details Pixel 4a 5G

Over de Pixel 5 is op dit moment nog weinig bekend. Informatie over deze smartphone zal echter spoedig wel bekend worden. Over de Pixel 4a is er al wel genoeg te melden. De verwachting is dat de 5G-versie van dit model over dezelfde specificaties zal beschikken. In dit geval zal de fabrikant enkel de chipset wisselen voor de ondersteuning van 5G. Zo wordt de smartphone geleverd met een 5.81 inch scherm, 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Voor de 8 MP selfiecamera is er een gaat aan de voorzijde van het scherm aanwezig. Aan de achterzijde heeft de fabrikant een 12.2 MP camera ingebouwd.

Beschikbaarheid

De komst van de Pixel 4a 5G en de Pixel 5 zal nog wel even op zich laten wachten. Voor wat wij nu verwachten zullen beide smartphones niet voor oktober gelanceerd worden. Het is wel de verwachting dat beide tegelijk gepresenteerd zullen worden. Ze hebben immers samen dezelfde chipset aan boord. In dit geval kan Google ons nog wel verrassen door deze 5G-variant ook aankomende week nog te presenteren. Over de komst van deze versie was tot nu toe niets bekend, dus het lijkt ons sterk dat wij het model aankomende week mogen verwachten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.