Google Pixel 4 smartphones gelanceerd op 15 oktober

Pixel 4 en Pixel 4 XL zullen op 15 oktober worden gelanceerd door Google.

Veel informatie over de nieuwe Pixel 4 smartphones was al bekend. De werkelijke lancering liet echter nog op zich wachten. Inmiddels is het duidelijk geworden dat de datum 15 oktober zal zijn. Inmiddels heeft Google de uitnodigingen verstuurd. Veel informatie wordt er nog niet gedeeld. Wij zien hier nu enkel nog de datum en de plaats waar het evenement gehouden wordt.

15 oktober

Onder de noemer ‘Made by Google’ zal de softwaregigant de datum van 15 oktober gebruiken om hun nieuwe Pixel 4 smartphones aan het grote publiek te tonen. Het is vaak ook het moment voor Google om naar toekomstige projecten te kijken en wellicht dat ze nog met enkele andere zaken ten tonele verschijnen. Een tijdstip wordt echter nog niet genoemd in de uitnodiging, maar ga er maar van uit dat dit in de avond zal zijn. Uiteraard is dit dan lokale tijd. Meer informatie dan een datum is overigens niet meer nodig. In de afgelopen weken is de Pixel 4 smartphone reeds eerder flink gelekt.

Pixel 4 smartphone

Zoals je mag verwachten zal de nieuwe Pixel 4 en Pixel 4 XL standaard uitgeleverd worden met Android 10. De Pixel 4 wordt de kleinste smartphone van het stel met een schermgrootte van 5.8 inch. Als je toch echt iets groters wenst kun je naar zijn grote broer overstappen. Deze beschikt over een 6.3 inch AMOLED scherm met een verversingsfrequentie van 90 Hz. Juist dit laatste is een van de nieuwe features die wij kunnen verwachten tijdens de lancering van de nieuwe reeks. Google zal hier dan uitgebreid bij stilstaan.

Beide smartphone’s zullen vertrouwen op gezichtsherkenning om de Pixel 4 te kunnen ontgrendelen. Het is ongeveer dezelfde techniek zoals wij dit eerder gezien hebben op de nieuwe iPhone 11. Daarnaast kunnen beide modellen rekenen op 6 GB werkgeheugen en zijn de versies beschikbaar tot 128 GB opslag. Dit laatste valt uiteraard tegen, maar dankzij Google Drive kan deze opslag makkelijk via de cloud uitgebreid worden.

Motion Sense

Een geheel nieuwe feature zal de naam Motion Sense dragen. Met deze nieuwe feature kun je met handgebaren bepaalde functies op de Pixel smartphone aansturen. Hierbij moet je denken aan het afspelen of doorzetten van muziek en oproepen of alarmen op stil zetten. Onder deze gebaren zien wij ook “Reach to check phone” terug. Met deze feature wordt het scherm automatisch geactiveerd wanneer jouw hand naar de smartphone wil grijpen. Dit laatste zagen wij overigens al eerder terug op enkele Motorola smartphones.

Ondanks de nodige lekken en alle informatie die op dit moment bekend is weet Google ons nog altijd te verrassen. De fabrikant is geen ster in het verborgen houden van hun nieuwste Pixel smartphone. Op het evenement weten ze echter wel altijd weer iets nieuws uit de hoed te toveren. Wij wachten de lancering dan ook in spanning af, maar dat zal helaas nog een maand gaan duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Samsung Galaxy S11 en Galaxy Note 11 worden mogelijk samen gelanceerd

Samsung Galaxy S11 en Galaxy Note 11 mogelijk samengevoegd

Volgend bericht
Deep Fusuon zal ook zijn intrede gaan maken op de Galaxy S11

Samsung Galaxy S11 krijgt mogelijk ook ‘Deep Fusion’ techniek

Gerelateerde berichten
Total
1
Share