Google Pixel 4 krijgt 16 megapixels telefotolens

Om alle geruchten voor te zijn besloot Google om de achterzijde van de Pixel 4 afgelopen maand te tonen. Het bleef echter bij het tonen en veel informatie was er helaas dan ook niet bekend. Code in de Google Camera App heeft prijsgegeven dat de tweede lens om een 16 megapixels telefotolens gaat.

Camera

Google heeft met de Pixel 3 al wel bewezen dat je met slechts een enkele camera prima foto’s kan maken. De komst van de tweede camera komt echter niet als een verrassing. Met een enkele camera blijf je immers beperkt tot enkele mogelijkheden. Volgens een bron is er in de code een sterke aanwijzing gevonden dat de tweede camera een 16 megapixels telefotolens betreft. De code is gevonden in versie 6.3 van de Google Camera App. De camera wordt in de code genoemd onder de noemer “SABRE_UNZOOMED_TELEPHOTO” wat bij de Pixel 3 de Super Res Zoom betreft.

Super Res Zoom betreft een digitale zoom welke, volgens Google, prima te vergelijken is met 2x optische zoom bij andere smartphones. De resoluties welke in de code zijn terug te vinden suggereren dat de Pixel 4 de beschikking gaat krijgen over een 16 megapixels telefotolens.

Sensoren

Wanneer er dieper in de code wordt gespeurd kunnen wij inmiddels ook wat zeggen over de mogelijke sensoren die aanwezig zijn op de nieuwe Pixel 4. Zo wordt de eerder genoemde telefotolens als een sensor aangezien binnen de code, maar er is aan de voorzijde ook een dieptesensor in de code gevonden. Deze sensor zal de selfiecamera gaan ondersteunen. Juist deze sensor wordt vaak gebruikt voor gezichtsherkenning. Met dit laatste is het mogelijk om de smartphone te ontgrendelen. Het is goed mogelijk dat enkel op deze manier de Pixel 4 te ontgrendelen is aangezien op de achterzijde ook geen vingerafdrukscanner aanwezig is. Uiteraard kan deze ook nog in het scherm weggewerkt zijn.

De code laat echter duidelijk zien dat er geen breedhoeklens aanwezig zal zijn op de achterzijde. De lens die gebruikt wordt voor selfies zal vermoedelijk weer gelijkwaardig zijn aan de Pixel 3 aangezien hier wel weer een breedhoeklens gebruikt zal gaan worden.

Wat te verwachten

Over de hardware is nog weinig te zeggen. Hier is helaas nog geen informatie over bekend gemaakt. Wij verwachten echter dat de nieuwe Pixel 4 de beschikking gaat krijgen over de nieuwste Snapdragon 855-chipset in combinatie met 6 GB werkgeheugen. In het verleden heeft Google echter bewezen met tamelijk weinig werkgeheugen op de markt te komen. Het zal dan ons ook niet verbazen als de nieuwe Pixel 4 uitgeleverd gaat worden met 4 GB werkgeheugen. De Pixel 4 wordt waarschijnlijk uitgerust met een scherm van tussen de 5.6 inch en 5.8 inch. De Pixel 4 XL krijgt vermoedelijk een scherm welke ligt tussen de 6.2 inch en 6.4 inch.

Beide modellen zullen door Google in oktober gelanceerd gaan worden. Het worden dan ook de eerste smartphones die standaard uitgerust worden met het nieuwe Android Q.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.