Google Pixel 4 en Pixel 4 XL eindelijk gelanceerd

Na lang wachten heeft Google hun Pixel 4 en Pixel 4 XL smartphone gelanceerd.

Veel details over de nieuwe Pixel 4 en Pixel 4 XL waren in de afgelopen maanden al gelekt. Net als zijn voorganger was het nu niet echt een goed bewaard geheim. De lancering bracht dan ook zeker niet veel nieuws naar boven. Toch is het wel de moeite waard om uitgebreid stil te staan bij de lancering van deze nieuwe smartphone’s van Google.

Design Pixel 4

Als het om ontwerp gaat scoren de Pixel 4 smartphones zeker geen hoge ogen. Je mag gerust zeggen dat ze zelf wat oubollig overkomen in vergelijking met recente high-end smartphones. Dit komt mede door de aanwezigheid van een redelijk dikke bezel aan de bovenzijde. Nu kan deze bezel wel weer verklaard worden. In de bovenzijde heeft Google er voor gekozen om een flink aantal sensoren in te bouwen voor enkele handige functies. Aan de achterzijde zien wij een camerasetup welke wij al kennen van de iPhone 11-serie. Waar het bij Apple goed gelukt is om dit netjes weg te werken heeft de Pixel 4 juist een saaie en lompe verdikking voor de camera’s. Qua design zijn deze modellen dus zeker niet datgene waarop de smartphone goed zal verkopen.

De Pixel 4 is compleet opgetrokken uit een aluminium behuizing. Aan de achterzijde is de smartphone afgewerkt in een matte kleur. In dat opzicht heeft Google zijn huiswerk wel weer goed gedaan, want de smartphones ogen zeker niet saai vanwege deze kleuren. Voor de nieuwe oranje kleur is erg mooi om te zien, maar helaas is deze kleur slechts tijdelijk. Als je er niet op tijd bij bent kun je altijd nog kiezen voor wit of zwart.

De Pixel 4 wordt geleverd met een 5.7-inch, 19:9 OLED display met FHD+ resolutie. De Pixel 4 XL kan rekenen op een 6.3-inch QHD+ OLED scherm. Beide schermen werken op 90 Hz en deze verversingsfrequentie zien wij dit jaar al vaker terugkomen in schermen. Dit lijkt dan ook langzamerhand de nieuwe norm te worden.

Motion Sense

De nieuwste en meest innovatieve functie op de nieuwe Pixel 4 is Motion Sense. In het kort komt het er op neer dat je met handgebaren in de lucht de smartphone kunt aansturen. Dankzij de ‘Soli’ radar, verwerkt in de bovenste bezel, kunnen gebaren sneller en veel nauwkeuriger herkent worden. Ook bij weinig licht moet Motion Sense goed werken, aldus Google. Daarnaast beweert het bedrijf dat de aansturing een stuk fijner en sneller werkt dan wanneer je de vinger op het scherm tikt. Deze stelling wordt nog eens ondersteunt door het feit dat Motion Sense dus niet via reguliere camerasensoren werkt. Zelfs met het scherm uit kan de Pixel 4 moeiteloos aangestuurd worden.

Camera

Wat wij met zekerheid kunnen zeggen is dat de Pixel 4 wederom over een goed camerasysteem beschikt. Sinds enkele jaren blinken de Pixel smartphones hier goed in uit. Ditmaal beschikken beide smartphones over een dualcamera waarbij de hoofdcamera over een 12.2 megapixels lens beschikt. De telefotolens heeft een maximale resolutie van 16 megapixels. Je kan de ultrabreedhoeklens als een gemis zien, maar dit gemis zal snel vergeten worden als je de fotokwaliteit ziet.

Een groot gemis van vorig jaar was de Night Mode. Deze heeft gelukkig zijn terugkeer gemaakt in de nieuwe Pixel 4 en nog beter dan ooit. Het fotograferen van de sterrenhemel was nog nooit zo eenvoudig. Dit alles komt door de software die de gehele cameramodule aanstuurt. De software leert namelijk om foto’s te maken en uiteindelijk rolt hier de perfecte foto uit. Zo is het ook mogelijk om de portretmodus te gebruiken bij grotere objecten zoals gebouwen.

Hardware

De nieuwe Pixel 4 wordt aangedreven door de Snapdragon 855 chipset en 6 GB werkgeheugen. Op dat gebied biedt de Pixel 4 weer een enorme upgrade ten opzichte van zijn voorganger. Opmerkelijk genoeg wordt de Pixel 4 geleverd met slechts een 2800 mAh accu. In vergelijking met andere hedendaagse smartphones is dit weinig te noemen. De Pixel 4 XL wordt daarentegen weer geleverd met een 3700 mAh accu. Beide smartphones ondersteunen snelladen dankzij de 18W snellader. Ook draadloos laden behoort tot de mogelijkheden bij beide modellen. Zoals je mag verwachten zullen de Pixel 4 smartphones standaard geleverd worden met Android 10.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas zullen de Pixel 4 en Pixel 4 XL niet officieel in Nederland beschikbaar komen. Toch zijn er veel webshops die de smartphones uiteindelijk zullen aanbieden. In Duitsland krijgt de Pixel 4 een adviesprijs mee van € 749,-. Voor de Pixel 4 XL moet je € 899,- neertellen. De prijzen in Nederland zullen in dat opzicht weinig verschillen. Eind oktober moeten de modellen leverbaar worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Er is meer informatie opgedoken over de Motorola Moto G8 Plus.

Motorola Moto G8 Plus geeft zijn details prijs

Volgend bericht
De nieuwe Oppo Reno 2 is vandaag gelanceerd en komt per 18 oktober beschikbaar.

Oppo lanceert de indrukwekkende Reno 2

Gerelateerde berichten
Total
1
Share