Google Pixel 3 XL lekt driemaal op een dag

Zo her en der waren er al eens foto’s opgedoken van de Pixel 3 XL. De foto’s waren de eerste keer vaag en de andere keer waren ze ‘in het wild’ gemaakt. Al om al heeft Google de grootste moeite om de Pixel 3 XL uit de luwte te houden en komt de ene na de andere lek binnen. Ditmaal heeft een Russiche blogger foto’s geplaatst van deze smartphone terwijl hij deze uit zijn retailverpakking haalt. Ook de bijgeleverde accessoires zijn hiermee plotseling duidelijk geworden.

Retailbox

Het is opmerkelijk genoeg dat de Pixel 3 XL al in zijn verpakking in het wild wordt aangetroffen. Toch wordt de Russische blogger als betrouwbare bron aangemerkt en hier gaan wij dan voorlopig maar even van uit. Als de smartphone uit de doos wordt gehaald zijn wij toch de opmerkelijk grote notch aan de bovenzijde van het scherm. Ook de relatief dikke kin aan de onderzijde van het scherm kenmerken de nieuwe Pixel 3 XL. Dit is wat ons betreft al geen goede start als het gaat om het ontwerp van deze nieuwe high-end smartphone van Google. 

In de doos worden er twee USB-adapters geleverd, een datakabel, de stekker en oordopjes. Deze laatste hebben wel wat weg van Google’s eigen Pixel Buds, echter zijn deze bedraad. De ‘boog’ aan de bovenzijde van de speakertjes zorgen er voor dat het voor iedere oor geschikt is en ook altijd blijft zitten. In dat opzicht heeft de Pixel 3 XL wel weer wat positiefs te melden op dat gebied. Enkel critici waren echter niet tevreden over deze zogenoemde boog. Het is uiteraard goed mogelijk dat de fabrikant hier inmiddels wel maatregelen voor heeft genomen om dit te verbeteren. 

Camera

Er zijn inmiddels ook foto’s opgedoken die gemaakt zijn door een Pixel 3 XL. Hierbij claimt Google zelf al dat zijn dezelfde kwaliteit foto’s kunnen maken met een enkele lens terwijl andere fabrikanten er weer drie nodig hebben. Deze foto’s lijken vooralsnog ook op waarheid berust te zijn. Alhoewel er minder gekke techniek achter de camera zit lijkt de nieuwe Pixel 3 XL geen enkel probleem te kennen met lichtinval of kleurintensiteit. Wij moeten in dit geval ook weer even in ons achterhoofd houden dat dit model een pre-productie is. Mogelijk weet Google hierin ook nog wat softwarematige zaken te verbeteren al geven de eerste foto’s al een goede kijk in de camerakwaliteiten. 

Draadloos laden

Nu wij ook de inhoud van de doos hebben gezien kunnen wij inmiddels ook bevestigen dat het draadloos laden niet tot de standaard mogelijkheden behoort van deze Pixel 3 XL. Sterker nog, wederom niet. Al meer smartphones van Google ondersteunen de mogelijkheid om draadloos te laden, maar tot op heden heeft de fabrikant er niets mee gedaan. In de wandelgangen wordt er gesproken over een aparte accessoire die beschikbaar gaat komen om draadloos te kunnen laden. Vooralsnog is hier erg weinig over bekend en het lijkt ons sterk dat deze accessoire dit jaar nog extra wordt toegevoegd aan het productgamma van Google. 

Nu moeten wij wel eerlijk zijn gezien het bovenstaande. Het zou ons wel weer positief verrassen als de draadloze lader dit jaar beschikbaar gaat komen. Dat project weten ze dan wel goed geheim te houden. Alle informatie over de Pixel 3 XL is inmiddels wel gelekt en binnen een dag ligt vrijwel alles op straat. We hebben nog twee maanden te gaan, maar Google lijkt de stilte rondom de Pixel 3 XL niet in bedwang te kunnen houden. 

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.