Google Pixel 3 XL duikt op in een benchmark

In een benchmark is de Google Pixel 3 XL gespot. Alhoewel het nog even duurt alvorens dit model werkelijk gelanceerd zal worden is er nu wel een goed beeld hoe de Pixel 3 XL presteert. 

Krachtige prestaties

Dat de Pixel 3 XL een krachtige smartphone zou gaan worden was al bekend. Inmiddels begint er ook steeds meer duidelijkheid te komen over de smartphone. Zo wordt de Pixel 3 XL standaard geleverd met de Snapdragon 845-chipset. Deze chipset wordt bijgestaan door 4 GB werkgeheugen. De Pixel 3 XL is uiteraard de eerste smartphone die uitgebracht zal worden met Android P.

Om eerlijk te zijn schrokken wij in eerste instantie van het werkgeheugen. Uiteindelijk hebben de testresultaten in deze benchmark ons ook doen overtuigen dat er wellicht nog wat werk aan de winkel is voor Google. De scores van 2400 op een enkele core en een score van 8300 op een multicore test is middelmatig te noemen.

Vergelijking

Op het gebied van de singlecore test scoort de Pixel 3 XL nog enigszins goed. Om de vergelijking hiervoor goed te maken zetten wij de smartphone direct naast de opkomende Galaxy Note 9. In de singlecore test scoort de Pixel 3 XL net iets beter in vergelijking met het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Met een score van 8355 op de multicore test moet de Pixel 3 XL het echt afleggen tegen de Note 9 met een score van 8712. De score van de smartphone van Google komt beter in de buurt van een gemiddelde high-end smartphone. Wij moeten daarnaast opmerken dat de Samsung ook de beschikking heeft over 6 GB werkgeheugen. 

De Pixel 3 XL overtuigd ons in eerste instantie niet qua prestaties. Uiteraard duurt het nog even alvorens de smartphone werkelijk wordt gelanceerd. In die tussentijd kan al weer veel veranderd zijn. Dat de Pixel 3 XL uiteindelijk wordt uitgerust met 6 GB werkgeheugen is dus ook goed mogelijk. De eerste benchmarkresultaten zullen wellicht enkele potentiële kopers doen afschrikken, alhoewel wij niet overtuigd zijn dat deze testresultaten ook worden geraadpleegd door consumenten.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.