Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro gelanceerd.

Google kondigt Pixel 6 en Pixel 6 Pro aan

In een onverwachte beweging die de lanceringstactieken van Pixel 4 nabootst, heeft Google het vlaggenschip Pixel 6 en Pixel 6 Pro maanden vóór hun aankondigingen tentoongesteld. De Google Pixel 6- serie wordt later dit najaar volledig geïntroduceerd met een aangepaste Google Tensor-chipset aan de binnenkant. 

Tensor-chip

De Pixel-serie maakt sinds de aankondiging in 2016 gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). In eerste instantie werden de verbeteringen gebruikt om de camera-ervaring te verbeteren, en meer recentelijk heeft Google AI aan andere apps toegevoegd.
Nu heeft het bedrijf besloten om de zaken naar een hoger niveau te tillen met een aangepaste chipset. De aangepaste Pixel-chip, genaamd Google Tensor, integreert de meest geavanceerde AI- en machine learning-functies van Google om speciale ervaringen voor Pixel-gebruikers te ontgrendelen. 

Google zegt dat Tensor een meer gepersonaliseerde software-ervaring mogelijk maakt die leert van gebruikers en in de loop van de tijd verbetert. Bovendien heeft de aangepaste chipset beveiliging als kern dankzij de nieuwe Titan M2-beveiligingschip, die de Pixel 6 en Pixel 6 Pro Google’s veiligste smartphones ooit maakt.

Verbeterde camera’s

De Google Pixel 6 heeft twee vernieuwde camera’s, terwijl de meer premium Pixel 6 Pro drie sensoren bevat. De zoekgigant heeft de exacte details van de installatie niet onthuld, maar hij heeft bevestigd dat de Pixel 6 Pro een nieuwe opgevouwen telecamera zal bevatten die in staat is tot 4x optische zoom.

De basis Pixel 6 gebruikt dezelfde hoofdcamera en ultragroothoeklens, die 150% meer licht opneemt dan voorheen, als het Pro-merkmodel, maar de telecamera verliest. Een beetje zoals hoe de iPhone 12 niet de telefotocamera van de iPhone 12 Pro bevat, maar de hoofd- en ultrabrede camera behoudt. Google zegt dat het gebruik zal maken van de mogelijkheden van de Tensor-chips om de camera-ervaring verder te verbeteren. Hoewel er niet in detail werd ingegaan, zijn zowel de Pixel 6 als de Pixel 6 Pro waarschijnlijk enkele van de beste cameratelefoons van 2021 .

Ontwerp Pixel 6 en Pixel 6 Pro

Naast het bevestigen van verschillende functies, heeft Google ook een kijkje gegeven in de Pixel 6-serie. Het is niet onze eerste blik omdat de telefoons al een paar keer zijn gelekt , maar het is zeker geweldig om zo vroeg officiële bevestiging te ontvangen. Beide Pixel 6-apparaten gebruiken verbeterde geperforeerde schermen met gecentreerde selfiecamera’s, in-display vingerafdrukscanners en vrij slanke randen. Ze zijn niet zo slank op het standaard Pixel 6-model, maar ze zijn uniform dankzij de dikkere zijkanten. 

De Pixel 6 Pro zal worden uitgerust met een 6,7-inch QHD+-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz, volgens informatie die Google heeft gedeeld met The Verge . Dat scherm is heel licht gebogen aan de randen. Reguliere Pixel 6-gebruikers zullen het moeten doen met een 6,4-inch Full-HD+ scherm met een verversingssnelheid van 90 Hz.

Google heeft ook het ontwerp van de achterkant vernieuwd en een driekleurige look aangenomen met een zwarte cameramodule die over de volledige breedte van de achterkant is gespannen en twee delen glas die in verschillende tinten zijn geverfd. Daarbij hoort een gepolijst aluminium frame op de Pixel 6 Pro en een mat aluminium frame op de Pixel 6. 

Google zegt dat beide smartphones “goed in de hand liggen” en daar hebben we geen reden aan te twijfelen.  

Hoe zit het met Pixel 6-kleuren? Welnu, Google heeft voor elk apparaat drie afwerkingen gemaakt. De Pixel 6 zal beschikbaar zijn in een volledig zwarte optie, een mintgroene kleurstelling en een oranje-koraalafwerking. De Pixel 6 Pro zal worden verkocht in meer traditionele zwarte, gouden en zilveren opties. Prijzen en beschikbaarheid moeten nog worden bevestigd. Google zegt echter dat Pixel 6 en Pixel 6 Pro “zeker een premium geprijsd product zullen zijn.”

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1140

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.